Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Nyt træningskoncept for de effektive: Cirkeltræning

Træn hele kroppen på 24 minutter. Centre med såkaldt cirkeltræning er på vej i hele landet. Om tre år vil LOOP Cirkeltræning være landsdækkende med 65 centre.

Hurtigt, effektivt og enkelt. På præcis 24 minutter kan man få trænet hele kroppen igennem ved at udføre 16 forskellige øvelser.

Alle øvelser foregår på træningsmaskiner, der er stillet op i en cirkel.

Efter 45 sekunders træning på den første maskine skifter man videre til den næste, hvor en ny øvelse udføres i 45 sekunder. Og sådan fortsætter det hos LOOP Cirkeltræning, indtil de 24 minutter er gået.

Cirkeltræningen er højintensiv intervaltræning, hvor en instruktør vejleder på alle hold. Pauser er der ingen af, og bad tager man derhjemme. Det er hurtigt ind og hurtigt ud igen. 

Foreløbig har LOOP Cirkeltræning ni centre i landet, men flere er på vej, og det går stærkt.

I forvejen er der centre i Dragør og Slagelse samt i en stribe jyske byer: Hjørring, Viborg, Ikast m.fl. Inden jul vil tre nye centre åbne på Sjælland, og i løbet af de næste ni måneder vil yderligere seks nye centre være en realitet, oplyser Thomas Terp, der er idémanden bag centrene. Han kan endnu ikke oplyse hvor centrene kommer til at ligge, men ifølge LOOPs hjemmeside er Sorø og Holbæk på vej og Næstved åbner snart.

"Om tre år vil LOOP Cirkeltræning være landsdækkende og have 65 centre. Allerede næste år vil vi have fordoblet antallet af centre " siger Thomas Terp.

Alle centrene er etableret på franchise basis.

Fik du også læst:

Overstået hurtigst muligt

Ifølge Thomas Terp er LOOP Cirkeltræning baseret på et enkelt koncept og stærkt inspireret af USA og Canada.

Konceptet er, siger han, ideelt til de danskere, der ikke vil bruge så meget tid på at træne, men foretrækker at få det overstået hurtigst muligt.

"Mange har travlt og vil hellere bruge tid på andre ting end styrketræning. For dem er træningen en nødvendighed, som måske suppleres med løb eller andre former for fysisk aktivitet," siger han.

Det er for at holde prisen nede på 169 kroner om måneden, at der ikke er mulighed for at tage bad. Spejle er der heller ingen af.

Udover målet om at holde prisen nede, forklarer Thomas Terp fraværet af spejle og bade med, at halvdelen af dem, der kommer for at cirkeltræne, ikke tidligere har dyrket motion.

"De har på ingen måde lyst til at udstille deres kroppe, og derfor passer konceptet dem fint, fordi der ikke er så meget "hype" om at se ud eller træne på en bestemt måde," forklarer han.

70 procent kvinder

Størstedelen af dem, der træner hos LOOP Cirkeltræning er mellem 35 og 60 år med en gennemsnitsalder på 40,2 år.

70 procent er kvinder, og hvis man ikke bryder sig om at cirkeltræne sammen med det modsatte køn, kan man vælge en cirkel udelukkende sammen med sit eget køn.

Hele idéen til LOOP Cirkeltræning opstod, da Thomas Terp sammen med en god ven - Anders Boel, der også er idé- og ophavsmand - for nogle år siden boede i Canada.

"Her var cirkeltræning i en lidt anden form end den, vi har etableret i Danmark, meget stort. Cirkeltræning er et velkendt koncept, og der er ikke så meget nyt i det, men det er effektivt," siger han.

Fik du også læst:

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.