Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Måske ikke sundere at spise økologisk

Engelske forskere går mod ny undersøgelse: Ingen grund til at spise økologisk, hvis formålet er et sundere liv, mener de.

Engelske forskere går nu stik mod et nyt fælleseuropæisk forskningsprojekt Quality Low Input Food, og siger, at, der ingen sundhedsmæssig fordel er ved at spise økologiske fødevarer.

Quality Low Input Food viser, i følge Økologisk Landsforening, at økologiske grøntsager som kål, salat, kartofler, tomater og har større indhold af vitaminer, antioxidanter og flerumættede fedtsyrer end traditionelle fødevarer.

50 års forskning

De engelske forskere i Food Standards Agency har gennemgået det meste af al forskning indenfor området de seneste 50 år og offentliggør deres resultater i American Journal of Clinical Nutrition. Og konklusionen er altså er, at der ikke er nogen markant ernæringsmæssig forskel på almindeligt producerede fødevarer og på økologisk frugt, grøntsager, kød og mælk.

Fik du også læst:

Ingen betydning

Selvom nogle undersøgelser viser mindre forskelle i næringsindholdet på økologisk og konventionelle fødevarer, er de så små, at de engelske forskere vurderer, at det ikke har nogen praktisk betydning.

Ifølge Gill Fine, direktør for Food Standards Agency, betyder undersøgelsen dog ikke, at vi ikke skal spise økologisk. I følge flere medier siger hun om undersøgelsen:

"Men den viser, at der kun er en lille, hvis overhovedet nogen, ernæringsmæssig forskel mellem organisk og konventionelt produceret mad, og at der ikke er nogen beviser for, at der er helbredsmæssige fordele ved at spise økologisk mad."

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.