Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Hundreder hopper i det iskolde hav i weekenden

Rekordmange vinterbadere valfarter til Skagen for at smide sig i det 0 grader kolde vand ved Grenen.

230 mennesker, der kaster sig ud i de iskolde bølger, mens de skriger, råber, synger og griner.

Det syn kan man fredag morgen kl. 8.30 i Skagen og weekenden over, hvor der bliver afholdt Skagen Vinterbaderfestival. Festivalen starter allerede torsdag aften, men det er først fra fredag morgen, at man kan opleve en procession af 230 vinterbadere vandre gennem klitterne ud til stranden ved Grenen Camping og kaste sig i vandet i fælles flok.

»Det er en helt speciel oplevelse, når man bader så mange sammen. Ud over de endorfiner, selve mødet med det kolde vand udløser, giver det en særlig glæde og begejstring at bade så mange sammen,« fortæller Mette Hust, der er formand for Skagen vinterbaderklub, »Isbryderne«, der er primus motor i arrangementet.

Det er fjerde gang, festivalen afholdes, og i har tilstrømningen af klubber fra hele landet været rekordstor: over 30 procent..

»Vi tror, det skyldes, at det er et naturarrangement, hvor vi går ud i havet uden nogen form for opvarmning og tager naturen, som den er, selvom det dælen duleme er koldt,« siger Mette Hust.

Generelt er interessen for vinterbadning steget landet over.

Rådet for Større Badesikkerhed skønner, at mindst 50.000 danskere jævnligt dyrker vinterbadning, og rådet vurderer, at interessen for vinterbadning er kraftigt voksende. Det er baggrunden for, at Rådet tidligere i år offentliggjorde otte baderåd, specielt rettet mod vinterbadere.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.