Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Han skal få pigeøjnene op for fuldkorn

Unge piger får alt for lidt af det grove, og det skal fodboldspilleren Zanka gerne ændre på.

Det gælder om at få det hele med - også når det gælder brød og kornprodukter. Mathias 'Zanka' Jørgensen er frontfigur i ny kampagne rettet mod unge kvinder.
Det gælder om at få det hele med - også når det gælder brød og kornprodukter. Mathias 'Zanka' Jørgensen er frontfigur i ny kampagne rettet mod unge kvinder.

Hvordan får man unge kvinder til at spise mere fuldkorn? Måske ved at lade en ung, kendt og sund fodboldspiller overbringe dem budskabet.

Det er tankegangen i en ny kampagne fra en stribe offentlige og private sundhedsorganisationer og fødevarevirksomheder i det såkaldte Fuldkornspartnerskab. 

Helt unge kvinder spiser nemlig alt for lidt fuldkorn. De spiser mindre end gennemsnittet i befolkningen. Og de spiser også langt mindre end den anbefalede mængde på mindst 75 gram fuldkorn om dagen.

Følg Berlingskes sundhedsstof på facebook

Under sloganet »Hvorfor gå glip af noget, når du kan få det hele med?« skal den tidligere FCK-spiller Mathias »Zanka« Jørgensen nu prøve at få pigerne til at forstå, at man skal spise alle dele af kornet, også kimen og skaldelene, hvor de fleste vitaminer og mineraler sidder. Det er ikke nok med hvidt brød, hvide ris og lyse pastaskruer. Der skal noget grovere til. 

Læs mere om fuldkorn her

- Når man er ung, ønsker man ikke at gå glip af noget, og det tema tager kampagnen udgangspunkt i, forklarer Rikke Iben Neess, som er leder af fuldkornskampagnen.

Zanka selv siger, at han stiller op, fordi det, man spiser, betyder meget.

- Og hvis jeg kan skabe fokus på at få unge til at spise mere fuldkorn, så er dét et lille skridt på den rigtige vej, siger fodboldspilleren, som nu spiller i den hollandske storklub PSV Eindhoven, i en pressemeddelelse.

Læs mere om fuldkorn og myter om fuldkorn på Partnerskabets hjemmeside

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.