Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Citrusfrugter mindsker risiko for slagtilfælde

Spis masser af citrusfrugter som appelsiner og grapefrugter. En undersøgelse viser, at citrusfrugter mindsker kvinders risiko for at få et slagtilfælde.

Citrusfrugter – specielt appelsiner og grapefrugter – indeholder kemiske forbindelser ved navn flavonoider, der mindsker kvinders risiko for at få et slagtilfælde. Et højt indtag af flavonoider fra citursfrugter mindsker risikoen for et slagtilfælde med 19 procent i forhold til et lavt indtag. 

Det viser en undersøgelse lavet af forskere fra universiteter i England, Italien og USA, skriver Science Daily. I undersøgelsen har 69.622 kvinder i en periode på 14 år noteret deres madindtag hvert fjerde år. 

”Studier har vist, at højere indtag af frugt, grøntsager og specielt vitamin c er forbundet med en lavere risiko for slagtilfælde,” siger en af forskerne bag undersøgelsen Aedín Cassidy, Ph.D., der er professor i ernæring ved Norwich Medical School på University of East Anglia i England.

Tvivl om effekt

En tidligere undersøgelse sår dog tvivl om citrusfrugternes gavnlige effekt. Det pågældende studie viser, at hvide frugter som æbler og pærer kan mindske risikoen for slagtilfælde, mens gule og orange frugter ikke ser ud til at have samme effekt. 

Et tilsvarende svensk studie har påvist, at kvinder, der indtager mange antioxidanter, har færre slagtilfælde end kvinder, der indtager få antioxidanter.

Forskerne konkluderer på baggrund af de forskellige studier, at der er brug for flere undersøgelser for at påvise en mere præcis forbindelse mellem indtag af flavonoider og risiko for slagtilfælde.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.