Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Zlatan sender 'de ukendtes landshold' til VM

Zlatan Ibrahimovic bliver bredt betragtet som en af de største primadonnaer i fodboldverdenen. Men selvom man er en stjerne, kan man godt have klasse.

Zlatan Ibrahimovic
Zlatan Ibrahimovic

Og det har den langhårede svensker netop bevist, at han besidder.Sveriges fodboldlandshold for udviklingshæmmede sluttede som nummer fem ved EM på hjemmebane og kvalificerede sig derfor til VM, men holdet havde ikke råd til at drage til Brasilien for at deltage, fortæller den assisterende træner på holdet, Stefan Jonsson.

-  Det ville koste omkring 600.000 kr. (svenske) at tage afsted. Handicapforbundet gik ind og betalte 200.000 kr., men det rakte jo ikke, siger han til Sportbladet.

Men da det så aller sortest ud, trådte Zlatan Ibrahimovic til. Af egen lomme betalte han simpelthen de penge, 'det ukendte landshold', som holdet bliver kaldt på den anden side af Sundet, manglede.

- Jeg ville gøre alt, hvad der stod i min magt for at hjælpe dem, så de kunne opleve VM, siger han til forbundets hjemmeside. 

Stefan Johanson havde i første omgang taget kontakt til andre svenske landsholdsspillere for at høre, om de ville bidrage med ting, de kunne sælge på en auktion. Men det var først, da holdets fysioterapeut Paul Balsom fik fat på Zlatan, at der blev sat skub i tingene:

- Det var ham, der talte med Zlatan, og han havde spurgt, om han kunne give os en trøje, som nogle af de andre spillere havde gjort. Men da han (Zlatan) hørte om det, spurgte han, 'hvad fanden skal I med en trøje, hvor meget skal I bruge for at tage afsted?'. Vi fortalte, vi manglede 350.000 kr. og gav ham kontonummeret, og så satte han dem ind, fortæller Stefan Johanson videre.

I mange hjem ville konen nok blive sur, hvis ægtemanden uden videre brugte 350.000 kr. Sådan forholdt det sig dog ikke hos Ibrahimovic':

- Han synes, at vi skulle til Brasilien, nu hvor A-landsholdsholdet ikke var kvalificeret. Det er stort gjort, og jeg ved, at hans kone grinede lidt, da hun hørte det, siger Stefan Johanson.

Det er ikke første gang, at en fodboldstjerne viser sig fra den generøse side. Tidligere har Cristiano Ronaldo også betalt for operation til en 10 måneder gammel baby.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.