Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Wozniacki slår spanier og er klar til semifinale

Efter sejr i tre sæt over Carla Suárez Navarro er Caroline Wozniacki klar til semifinalen i Australian Open.

Caroline Wozniacki fejrer sin sejr.
Caroline Wozniacki fejrer sin sejr.

Caroline Wozniacki er for femte gang i karrieren klar til en semifinale i en grand slam-turnering. Og for blot anden gang sker det et andet sted end i New York.

Tirsdag eftermiddag spillede hun sig blandt de fire sidste i Australian Open med en sejr på 6-0, 6-7, 6-2 over spanieren Carla Suárez Navarro. Det lignede en nem sejr, men danskeren kom til at slås hårdt for den.

Dermed kopierer danskeren som minimum sit bedste resultat fra Melbourne, semifinalen i 2011. Dengang missede hun en matchbold og tabte til Li Na.

Denne gang står hun med bedre kort på hånden for at nå finalen. I semifinalen venter således den useedede belgier Elise Mertens, der overraskende ekspederede fjerdeseedede Elina Svitolina ud.

Wozniacki leverede et nærmest perfekt første sæt, men kunne ikke holde niveauet i andet sæt, hvor spanieren løftede sit spil betragteligt og vandt sættet efter at have afværget en dansk matchbold.

I tredje sæt trådte danskeren dog i karakter og vandt forholdsvis komfortabelt efter en lige start.

Danskeren var yderst fokuseret på opgaven fra første parti. Hun brød ved første mulige lejlighed til 2-0, og da hun efterfølgende holdt serv i et ni minutter langt parti, var vejen banet til en suveræn sætsejr.

Navarro havde ved stillingen 0-5 hele fire chancer for at vinde partiet og komme på tavlen, men i stedet slog Wozniacki til på sin første sætbold og uddelte et såkaldt æg efter 34 minutter.

I andet sæt kom spanieren bedre med, og hun fik sat sin stærke enhåndsbaghånd i scene gang på gang.

I en periode, hvor Navarro vandt otte bolde på stribe, brød hun rent og bragte sig siden foran 4-2. Hun havde endda chancen for at bryde til 5-2, men danskeren afværgede breakbolden og reducerede til 3-4.

I det efterfølgende parti førte Navarro 30-0, men så leverede danskeren en fremragende returnering. Hun brugte den som rygstød til at vende partiet med fire vundne bolde i træk. Så stod det 4-4.

Nu havde Wozniacki atter momentum, og hun servede sig på 5-4 med et rent parti og spillede sig i partiet efter til en matchbold ved 30-40. Hun slog dog bolden ud, så spanieren kort efter udlignede til 5-5.

Derpå holdt begge serv, og så måtte sættet afgøres i tiebreak. Her var spanieren en tand skarpere og vandt 7-3, efter hun vandt de sidste fire bolde.

I tredje sæt servede Navarro sig på 1-0, men derfra begyndte Wozniacki igen at diktere spillet fra baglinjen. Hun servede sig på 1-1 og udnyttede sin første breakbold i sættet til at bryde til 2-1.

Danskeren måtte slide for at holde serv til 4-2, men det boostede hende til at spille et stærkt parti efterfølgende, hvor hun brød til 5-2.

Spanieren var udkørt, og Wozniacki kunne ubesværet serve kampen hjem i det efterfølgende parti, da hun udnyttede sin tredje matchbold.

/ritzau/

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.