Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Wozniacki får dispensation og er OL-klar

Torsdag gav Det Internationale Tennisforbund den danske tennisspiller dispensation til at deltage ved OL.

De brasilianske tennisbaner får dansk besøg i august. Foto: Henning Bagger
De brasilianske tennisbaner får dansk besøg i august. Foto: Henning Bagger

London. Efter et par måneders uvished står det klart, at Caroline Wozniacki kommer med til OL i Rio.

Torsdag gav Det Internationale Tennisforbund (ITF) den danske tennisspiller dispensation til at deltage.

Det fremgår af forbundets officielle OL-deltagerliste.

Dispensationen betyder, at Caroline Wozniacki som planlagt kan være Danmarks fanebærer under OL.

Torsdagens positive danske nyhed vækker en naturlig glæde i Danmarks Idrætsforbund (DIF), som dermed ikke behøver at finde en ny fanebærer.

- Vi er super glade og tilfredse med beslutningen fra ITF, og vi glæder os til at få Caroline med både som tennisspiller, som menneske og som fanebærer.

- Hun har ved tidligere OL vist sig som en ægte teamplayer, der går op i, hvordan det går med de andre atleter på holdet.

- Og med sine mange år på toppen i en global idrætsgren med ekstrem hård konkurrence er hun en fremragende ambassadør for Danmark, siger DIF's OL-chef de mission, Morten Rodtwitt.

Fanebærertjansen har - sammen med hendes deltagelse - været i fare i knap tre måneder.

Problemet indtraf, da Caroline Wozniacki få dage før Fed Cup-kampen i Egypten i april blev ramt af en ankelskade. Dermed kom hun ikke i aktion med det danske landshold.

Det var ellers særdeles vigtigt, at Wozniacki stillede op. Med et afbud ville hun nemlig ikke efterleve ITF's OL-krav.

Wozniacki manglede at deltage i én Fed Cup-turnering over en fireårig periode, og det var meningen, at hun skulle opnå sin OL-berettigelse ved at deltage i Kairo.

Da hun ikke gjorde dette, måtte DIF og Dansk Tennis Forbund hurtigt gå i gang med at søge om dispensation for Wozniacki.

Danskeren var kvalificeret til OL qua sin placering på verdensranglisten, men manglede altså at indfri kravet om at deltage i to Fed Cup-kampe for Danmark i en given periode.

/ritzau/

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.