Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Worre håber at se danske stjerner hjemme efter Touren

Alle fem danskere i Tour de France har mulighed for at være med i PostNord Danmark Rundt i år.

Jakob Fuglsangs Astana-mandskab er blandt de 19 hold, der deltager i Postnord Danmark Rundt i august. Benoit Tessier/Reuters
Jakob Fuglsangs Astana-mandskab er blandt de 19 hold, der deltager i Postnord Danmark Rundt i august. Benoit Tessier/Reuters

Potentielt kan de fem danskere, der kører med i årets Tour de France, også være med, når cykelløbet PostNord Danmark Rundt skydes i gang i Aalborg 1. august.

I hvert fald er både Astana-mandskabet og Team Sunweb med på listen over de 19 hold, der deltager i den 28. udgave af løbet.

Men løbsdirektør Jesper Worre er også realistisk og ved, at det nok ikke lykkes at lokke dem alle til start. Og selv om der kun er 14 dage til, så er der fortsat mange ubekendte.

»Det er svært at få styr på, hvad der skal ske onsdagen efter Tour de France. Der foregår meget andet på holdene lige nu, så vi har ikke førsteprioritet.«

»Men heldigvis har alle fem så høj en status, at de selv kan bestemme, om de vil køre eller ej. Så det er i sidste ende op til dem,« siger Jesper Worre.

Han erkender, at det for nogle ryttere kan virke uoverskueligt at skulle køre cykelløb igen få dage efter, at man har afsluttet et tre uger langt etapeløb.

»Hvis man er fuldstændigt færdig rent fysisk er det selvfølgelig svært. Omvendt har de fleste kørt sig i kanonform, når de har gennemført Touren.«

»Spørgsmålet er mere, om hovedet er med, og om de har lyst til at køre cykelløb og til at lide igen,« siger Worre.

Han kan under alle omstændigheder garantere, at Team PostNord Danmark - som består af de bedste danske ryttere, hvis hold ikke er med - bliver kanonstærkt i år.

»Det tyder på, at det bliver det stærkeste hold i feltet. Landstræner Anders Lund arbejder på højtryk med at samle tropperne, og det bliver nærmest et hold med seks kaptajner, lover løbsdirektøren.«

Kun en enkelt rytter på PostNord Danmark-holdet er indtil videre offentliggjort.

Det er Christopher Juul-Jensen, som vandt løbet i 2015 og i år har vundet en etape i Schweiz Rundt.

Derudover stiller Chris Anker Sørensen op for Riwal-Ceramicspeed for at sige farvel til det danske cykelpublikum i sin afskedssæson.

Og så bliver der blandt andet mulighed for at se den franske sprinter og tidligere banerytter Bryan Coquard, der kører for Vital Concept, ligesom den unge, tredobbelte cykelcross-verdensmester Wout van Aert også deltager.

/ritzau/

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.