Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Wilbek voldsomt overrasket over østrigsk storsejr

Ulrik Wilbek
Ulrik Wilbek

Ulrik Wilbek og det danske herrelandshold ser efter den overbevisende EM-åbning mod Makedonien nu frem mod tirsdagens kamp mod Østrig, der overraskende vandt med 10 mål over Tjekkiet i holdets første EM-kamp. For landstræner Wilbek var det en meget stor overraskelse, at den næste danske modstander på den måde kunne køre hen over Tjekkiet, som forud for slutrunden var Wilbeks bedste bud på et hold, der kunne presse Danmark i EMs gruppe A.

- Østrig var kloge og effektive i den kamp, derfor vil vi også tage dem alvorligt. Det kom meget bag på mig, at de vandt med 10 mål. Jeg havde troet, at Tjekkiet var den største udfordrer til os, siger Wilbek.

- Jeg tror stadig på, at tjekkerne have en offday og kan spille meget bedre. For de har slået Serbien på udebane op til dette EM, og jeg har set dem dække fantastisk godt op. Men alt gik galt for dem, og alt gik godt for Østrig, og det gav det mærkelige resultat, siger Wilbek, der især advarer mod de østrigske fløje.

De er i topklasse ifølge Wilbek, og det gav i kampen mod Tjekkiet en del kontramål i første fase.- Derudover har de en glimrende bagkæde, og det var altså uden deres bedste højre back, at de vandt med 10 mål over Tjekkiet, han kan være i spil i morgen, siger Wilbek med henvisning til Janko Bozovic.

- Deres førstesyver er meget gangbar, også fordi Marinovic på mål gør det fint. En svaghed ved dem er deres returløb og andenbølge. De skal skifte to mand i forsvar-angreb i alt, hvad de foretager sig. Det skal vi straffe, men vi tager det meget alvorligt. De har vundet over Island og over Tyskland på udebane, og så vinder de altså med 10 over Tjekkiet, advarer Wilbek.

Landstræneren efterlyser forbedringer hos sit eget hold i det etablerede angrebsspil i forhold til kampen mod Makedonien.

De danske landshold træner mandag eftermiddag i Herning. Ved den lejlighed sidder Bo Spellerberg og Mads Christiansen over med småskader, som ikke skulle blive et problem i forhold til Østrig-kampen.

Anders Eggert er stadig ikke i stand til træne med.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.