Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Wenger vil have PSG og City udelukket fra CL

Arsenals manager, Arsène Wenger, mener kun, der er en måde at straffe de klubber, der ikke overholder regler på - udelukkelse fra Champions League.

Arsène Wenger er skeptisk overfor den straf UEFA har foreslået, han mener udelukkelse fra Champions League er den eneste rigtige straf.
Arsène Wenger er skeptisk overfor den straf UEFA har foreslået, han mener udelukkelse fra Champions League er den eneste rigtige straf.

Arsenal har med Arsène Wenger ved roret haft en sund økonomi, og det er ikke ukendt, at Wenger mener, at fodboldklubber kun bør bruge penge de faktisk har.

I engelske medier har den franske manager langet ud efter de klubber, der ikke overholder UEFAs Financial Fair Play. Han mener, at klubber som Manchester City og Paris Saint-Germain bør have en straf, der kan mærkes - udelukkelse fra turneringer.

- Man skulle mene, at hvis man respekterer reglerne, kan man være med i konkurrencen. Hvis man ikke respekterer reglerne, er man ikke med. Det er noget, alle ville forstå, siger Arsène Wenger til britiske medier.

Han stiller sig uforstående overfor, hvorfor UEFA ikke er villige til at give klubber, der bryder reglerne ,en straf, som er mærkbar.

- Når UEFA ikke vil smide klubberne ud af Champions League, må de finde en anden raffineret straf. For mig og for alle andre, som står udenfor, ser det svært ud, fortsætter han.

Både Manchester City og Paris Saint-Germain står til bøder på op i mod 450 millioner kroner, og det kan ende med, at de to hold ikke må bruge mere end 21 spillere i næste sæsons Champions League i stedet for de normale 25 spillere. Selve bøden anses ikke som et problem for de to pengestærke klubber, så kan en reducering af spillertruppen blive et stort problem, når de stadig skal overholde reglen om, at mindst otte af spillerne skal være klubbens egen avl.

UEFA har dog ikke meldt den endelige dom ud til de i alt ni klubber, der er anklaget for at havde overtrådt de økonomiske fair play-regler. Og Wenger mener ikke, at UEFA er konsekvente nok.

- Jeg har sagt det her i årevis. Der er to måder at tænke på. Man kan være ligeglad og bare lade milliardærerne købe dyre spillere, eller man kan sige, at man vil gøre tingene fair, erklærer han.

Paris Saint-Germain har brugt over halvanden milliard på spillere siden investorer fra Qatar i 2012 satte enorme summer i klubben. Og klubben har allerede høstet frugten af de store investeringer med to franske mesterskaber i træk. Det er de første mesterskaber til pariser-klubben siden 94.

Også Manchester City har nydt godt at investeringer og vandt Premier League i sæsonen 2011-12, hvilket var første mesterskab siden 1967/68.

I de sidste sæsoner er der sket en stiging i prisniveauet på spillere, og klubber som City og PSG er med deres pengestærke bagland med til at presse priserne i vejret.

- Det, som er unfair, er, at der kan komme for stor inflation, og det kan lægge for meget pres på de klubber, som ikke har mulighed for at overbetale spillerne, slutter Wenger i erkendelse af det stigende prisniveau.

I sidste sommers transfervindue blev hele 45 spillere solgt for over 100 millioner kr. pr. spiller.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.