Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Vil udvide Champions League til 64 hold

Javier Faus vil fordoble antallet af klubber i Champions League.
Javier Faus vil fordoble antallet af klubber i Champions League.

Barcelonas vicepræsident vil udvide Champions League fra 32 til 64 hold for at gøre turneringen endnu mere attraktiv økonomisk.

Ideen er, at udvidelsen skal gøre de europæiske topklubber mere jævnbyrdige. Samtidigt er tanken, at den spanske- og flere andre ligaer skal reduceres fra de nuværende 20 til maksimalt 18 eller 16 hold. Det mener Javier Faus, vicepræsident i FC Barcelona.

- Vi ønsker, at udvide Champions League-turneringen til 64 hold, og samtidig mindske antallet af hold ligaerne fra 20 til 18 eller 16 hold, siger han, og samtidig afviser han dog en reel ligadannelse for topholdene i Europa.

- Vi mener ikke, at udvidelsen af Champions League, skal ske på bekostning af de nationale ligaer, da det tilhængeres hjerteblod. Jeg kan end ikke forestille mig det ske, siger Faus ifølge Reuters.

I stedet bunder ønsket om en større Champions League-turnering og mindre nationale ligaer i, at gøre topklubberne økonomisk mere lige. Flere kampe mellem storklubberne fra de forskellige europæiske tophold vil således have flere klare økonomiske fordele for Champions League-deltagerne.

TV-penge, reklameindtægter og entré-priser vil stige betydeligt, hvis turneringen bliver udvidet, mener Faus således. Han hævder at have opbakning fra op til 30 europæiske klubber.

Især i Spanien er der stor forskel på niveauet mellem giganterne i toppen Barcelona, Real Madrid og Atletico Madrid, og så de resterende økonomisk svagere hold i Primera Division.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.