Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Utilfreds talentchef siger farvel til danske håndbold

Claus Hansen stopper som talentchef og U-landstræner i DHF. Ifølge Jyllands-Posten skyldes det utilfredshed.

Arkivfoto: Claus Hansen under træning i Wroclaw. (Foto: Liselotte Sabroe/Scanpix 2016)
Arkivfoto: Claus Hansen under træning i Wroclaw. (Foto: Liselotte Sabroe/Scanpix 2016)

I over 15 år har Claus Hansen været en vigtig faktor i at udklække håndboldtalenter til det danske herrelandshold.

Det stopper imidlertid fra 1. juni, når Claus Hansen ikke længere er at finde i stillingen som talentchef og U-landstræner i Dansk Håndbold Forbund (DHF).

Det meddeler DHF i en pressemeddelelse, hvor det forklares, at Claus Hansen sagde sin stilling op onsdag aften.

Morten Stig Christensen, der er generalsekretær i DHF, begræder Claus Hansens beslutning om at sige stop.

»Claus har i den grad været en vigtig figur for håndbolden igennem mange år. Han har utvivlsomt haft en finger med i spillet i forhold til de mange talenter, vi ser i dansk herrehåndbold i dag.«

»Hans akademiske - og ja nærmest filosofiske - tilgang til håndbolden har været med til at højne kvaliteten i vores talentarbejde, men det har også udfordret os andre og fået os alle til at tænke i nye baner,« siger Morten Stig Christensen i pressemeddelelsen.

Claus Hansen har været en del af talentudviklingen siden 2002, og han har været U-landstræner siden 2008 og ansvarlig for talenterne siden 2011.

Jyllands-Posten skriver, at Claus Hansen har sagt op i utilfredshed med den politiske del i DHF, som ifølge avisen er personificeret i sportschef Morten Henriksen.

»Jeg trives ikke længere i jobbet, fordi jeg ikke føler, at der er den samme tillid til mig, som der har været. Jeg har ikke længere samme arbejdsfrihed og albuerum,« siger Claus Hansen ifølge Jyllands-Posten.

Her forklarer han, at han troede, at jobbet skulle være hans civile livsværk, men at glæden ved arbejdet er væk.

Sportschefen siger til avisen, at han ikke har opfattet forholdet mellem de to personer som problematisk, og at det hele derfor er en stor overraskelse for ham.

I pressemeddelelsen er der også en kommentar fra Morten Henriksen:

»Det er et stort tab for forbundet og for dansk håndbold generelt, at Claus har valgt at søge andre græsgange. Jeg håber, at vi også fremover får glæde af Claus' betragtninger om talentudvikling, selv om han ikke er tilknyttet DHF mere.«

»Vi har brug for folk som Claus, der ser ud over præstationen og ind i potentialet for de unge spillere, vi gerne vil udvikle,« siger Morten Henriksen.

/ritzau/

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.