Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Undertippede VM-deltagere håber på at blive nummer 19

De Saudi-Arabiske drenge har ikke skruet forventningerne særligt højt op til VM-slutrunden i Qatar.
De Saudi-Arabiske drenge har ikke skruet forventningerne særligt højt op til VM-slutrunden i Qatar.

Saudi-Arabiens træner Mohammad Al-Zaer fortæller, at det vil være en succes for det arabiske land at opnå en plads i top 19 ved håndbold-VM i Qatar.

Saudi-Arabien kom kun med til VM-slutrunden efter afbud fra både Bahrain og De Forenede Arabiske Emirater. Og det til stor glæde for Mohammad Al-Zaer, da han i første omgang ærgrede sig over, at landsholdet underpræsterede i den oprindelige kvalifikation.

»Det var gode nyheder for os. Ved de asiatisk mesterskaber i Bahrain, der fungerede som kvalifikation, underpræsterede vi og blev blot nummer fire,« siger han til slutrundens hjemmeside.

Derfor er der også skruet ned for forventningerne til slutrunden, der startede torsdag aften, da holdet i øjeblikket gennemgår et stort generationsskifte.

»Jeg håber, Saudi-Arabien kan gøre det godt i Qatar og spille nogle gode kampe. Ved sidste verdensmesterskab blev vi nummer 19. Denne gang har vi et ungt og uerfarent hold, og vores mål er at slutte på samme placering eller bedre,« forklarer Mohammad Al-Zaer.

Og med kun 24 deltagende hold ved turneringen burde det virke overskueligt, at snuppe en 19. plads. Det kan dog alligevel blive svært for Saudi-Arabien, da de befinder sig i den svære gruppe D med lande som Polen og Danmark.

»Vi har en meget svær gruppe, hvis ikke det er den sværeste. Som forberedelse har vi set mange kampe af vores modstandere. I min optik så er gruppefavoritterne og de sværeste modstander Polen og Danmark,« siger Mohammad Al-Zaer.

Saudi-Arabiens jagt på succes - eller erfaring - starter fredag klokken 13 mod Rusland. På søndag er det så de danske drenge, der venter.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.