Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Ultimative krav og arbejdsgivertvist irriterer DBU-direktør

Ultimative krav og arbejdsgiverspørgsmål gjorde ifølge DBU, at man afbrød forhandling med Spillerforeningen.

DBU-direktør Claus Bretton-Meyer.
DBU-direktør Claus Bretton-Meyer.

Dansk Boldspil-Union (DBU) blev udsat for ultimative krav fra Spillerforeningen til sidst i parternes forhandlingsforløb, der strandede natten til lørdag.

Det oplyser DBU-direktør Claus Bretton-Meyer, der fortæller om mange møder mellem parterne - heraf 16 lange møder i løbet af den seneste måned.

»Vi oplevede, at Spillerforeningen stillede ultimative krav lige før deadline,« siger direktøren til dbu.dk.

»Blandt andet krævede Spillerforeningen, at DBU ikke vil støtte Divisionsforeningen i overenskomstrelaterede sager med Spillerforeningen.«

»Da Divisionsforeningen som bekendt jo er et af DBUs to medlemmer, vil det være helt unaturligt, at DBU ikke har mulighed for støtte Divisionsforeningen.«

»Det ville svare til, at DBU krævede, at LO og Spillerforeningen ikke måtte samarbejde, hvis der var en konflikt i dansk fodbold. Det giver ingen mening,« siger direktøren.

Claus Bretton-Meyer oplyser også, at Spillerforeningen kort før deadline 31. august lancerede et krav om, at DBU skal stå som arbejdsgiver for landsholdsspillerne i forsikringsforhold.

Dette punkt var også en del af konflikten i fjor mellem kvindelandsholdsspillerne, Spillerforeningen og DBU.

»Vi er ikke - og har aldrig været - arbejdsgiver for landsholdsspillere, der jo er ansat i de klubber, de spiller i. Hvis vi skal være arbejdsgiver vil det skabe uklarheder i forhold til klubberne og også medføre en masse nye udgifter, der vil gå ud over både DBU og organiseret idræt i Danmark.«

Konflikten mellem spillerne og DBU eskalerede i weekenden, efter at DBU havde sat 31. august som deadline for en aftale.

Derfor meddelte DBU lørdag, at forhandlingerne var indstillet, og unionen tilbød spillerne en midlertidig aftale til at gennemføre de to kommende landskampe.

Spillerne fik til søndag aften klokken 18 til at meddele, om de mødte op i landsholdslejren eller ej.

Søndag tilbød spillerne at stille op, hvis man forlængede den tidligere aftale.

Det svar anså DBU som et afbud til fodboldkampene, og DBU meddelte, at man ville forsøge at finde en alternativ landsholdstrup til kampene mod Slovakiet og Wales.

/ritzau/

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.