Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Udelukkede russere kan stille op som enkeltpersoner

IAAF siger, at udelukkede, men rene russiske atletikudøvere kan søge om at deltage som enkeltpersoner ved OL.

Wien. Det Internationale Atletikforbund (IAAF) åbner en dør for, at udelukkede russiske atletikudøvere kan få dispensation til at stille op som enkeltpersoner ved OL i stedet for under russisk flag.

En dispensation kræver, at de er beviseligt rene.

- Hvis der er individuelle atleter, som tydeligt og overbevisende kan vise, at de ikke er fedtet ind i det russiske system, fordi de har været uden for landet og har været underlagt andre, stærke antidopingsystemer med effektiv udførelse af dopingtester, så bør der være en proces ved hjælp af hvilken, de kan ansøge om tilladelse til at konkurrere i internationale konkurrencer.

- Ikke for Rusland, men som neutral atlet, siger IAAF-præsident Sebastian Coe.

Han insisterer dog på, at det er IAAF og ikke den Internationale Olympiske Komité (IOC), som skal træffe den endelige afgørelse om de enkelte atleters skæbne, hvis nogle af dem ansøger.

IOC holder et møde i Lausanne på tirsdag, hvor sagen skal diskuteres.

Fredag besluttede IAAF at fastholde udelukkelsen af russisk atletik fra al international konkurrence som følge af fortsat store problemer med doping blandt atletikudøvere under Det Russiske Atletikforbund.

/ritzau/

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.