Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Tre lande bliver VM-værter i 2026

Mexico, USA og Canada vandt afstemningen over Marokko om værtskabet for VM i fodbold i 2026.

Fifas præsident Gianni Infantino deltager på den 68. Fifa-kongres, hvor det blev besluttet, at Mexico, USA og Canada skal være vært for VM i fodbold i 2026. Sergei Karpukhin/Reuters
Fifas præsident Gianni Infantino deltager på den 68. Fifa-kongres, hvor det blev besluttet, at Mexico, USA og Canada skal være vært for VM i fodbold i 2026. Sergei Karpukhin/Reuters

Et fælles nordamerikansk værtskab bestående af Mexico, USA og Canada skal være vært for VM i fodbold i 2026.

Det står klart efter en afstemning i Moskva blandt Det Internationale Fodboldforbunds (Fifa) medlemslande under Fifas kongres forud for VM i Rusland, der starter torsdag.

Det er første gang nogensinde, at værtskabet for VM bliver delt mellem tre lande.

Hensigten er at afholde tre fjerdedele af kampene i USA, mens Canada og Mexico hver skal være vært for ti kampe. Fra kvartfinalerne og frem vil kampene blive spillet i USA, skrev de tre lande i ansøgningen om værtskabet.

Konkurrencen om VM-værtskabet i 2026 stod mellem det afrikanske land Marokko og det nordamerikanske fællesskab. Mexico, USA og Canada fik 67 procent af stemmerne.

Danmark stemte på Mexico, USA og Canada, skrev formanden for Dansk Boldspil-Union, Jesper Møller, på Twitter forud for afstemningen.

Fifa-inspektørerne fandt flere kritikpunkter i forhold til Marokkos bud som værtsland. I sidste måned advarede en taskforce fra Fifa om, at man ikke »burde undervurdere mængden af ny infrastruktur, der kræves, for at Marokkos 2026-bud kunne blive til virkelighed«.

Det nordamerikanske værtskab var derfor klar favorit med en bedømmelse på fire ud af fem fra Fifa-inspektørerne. Marokko scorede 2,7 ud af fem i bedømmelsen.

Dog frygtede USA, Canada og Mexico at tabe, hvis afstemningen blandt Fifa-medlemmerne endte som en slags afstemning om den amerikanske præsident, Donald Trumps, popularitet.

I afstemningen om værtskabet for VM i 2022 tabte USA til Qatar, der nu står over for korruptionsanklager.

USA har én gang tidligere været vært for VM i 1994, Mexico har været vært to gange tidligere i 1970 og 1986, mens Canada aldrig har været vært for VM i fodbold.

Marokko har fire gange tidligere søgt om værtskabet for VM i fodbold. Det var i 1994, 1998, 2006 og 2010, men værtskaberne gik i stedet til USA, Frankrig, Tyskland og Sydafrika.

/ritzau/

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.