Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Tom Kristensen stolt af at vinde BT Guld

Tom Kristensen var stolt af at modtage BT Guld-prisen for tredje gang.
Tom Kristensen var stolt af at modtage BT Guld-prisen for tredje gang.

Tom Kristensen vandt lørdag aften BT Guld, som han kalder for en af sportens vigtigste priser

2013 blev et af de mest intense år i Tom Kristensens liv.

Racerkøreren triumferede på vejene med sin niende Le Mans-titel og et FIA World Endurance-verdensmesterskab.

Privat oplevede han tragedier med faderens dødsfald og vennen Allan Simonsens tragiske død under Le Mans. Men 2013 blev altså også året, hvor Tom Kristensen fik den største anerkendelse fra kollegerne i sportens verden på tværs af alle sportsgrene.

Lørdag aften i Jyske Bank Boxen ved Sportsgalla i Herning blev Tom Kristensen hyldet som vinder af BTs guld 2013. En pris han også snuppede i 2001 og 2002.

For Tom Kristensen betyder BTs Guld utrolig meget, fordi det netop er sportsudøvere, der kårer.

- Det er sportens egen pris, og derfor en meget vigtig pris. Det er en stor pris, som var en fantastisk ide, da den blev født for mange år siden. Det betyder rigtig meget at få kollegernes accept af et sportsligt år, som vi på nordjysk vil kalde for fornuftigt, sagde Tom Kristensen, der havde kæresten Hanne med til det store award-show til BT.

For Tom Kristensen rangerer BTs Guld rigtig højt.

- Jeg har selv været rigtig glad for at være med i panelet, der har fået lov til at stemme gennem årene. Jeg har været meget inspireret af alle de andre, og især alle de nominerede. Jeg synes, at det er godt, når man kan blive inspireret af andre sportsudøvere. Det er fantastisk at få en pris, hvor det er sportsfolk, der peger på én, og jeg er utrolig stolt, forklarede Tom Kristensen.

Han har rundet 46 år, men Tom Kristensen er mere flyvende end nogensinde og ramte også topniveauet i 2013.

- Det var mit bedste år rent personligt. Men det var også et svært år på grund af de ting, der skete uden for banen. 2014 ser rigtig spændende ud for mig. Det bliver måske svært at overgå det sidste år, men selv om jeg efterhånden ikke er den yngste, så nyder jeg stadig at være med.

- Jeg prøver hele tiden at lære og optimere. Jeg er utrolig motiveret, og jeg træner hver eneste dag. Jeg synes også, at jeg er en del af verdens bedste team, og det betyder utrolig meget for mig, sagde Tom K.

Ud over sit eget personlige flotte år var Audi-køreren endnu mere stolt over præstationerne i dansk motorsport, hvor året 2013 sluttede med, at Kevin Magnussen skrev kontrakt med McLaren for næste sæson.

- Det har været et fantastisk år for dansk motorsport. Jeg er utrolig glad for at være en del af den store succes, sagde Tom Kristensen.

I december fortalte Tom Kristensen også i et interview med BT, at han havde store forventninger til Kevin Magnussen i Formel 1.

- Det er så fedt, at vi som danskere igen har en kører i Formel 1. Og så hos et team, vi på sigt forventer os meget af. Vi skal have tålmodighed, men jeg er ikke et sekund i tvivl om, at Kevin kan gå hele vejen. Hvis ikke næste år så i hvert fald i fremtiden.

Lørdag aften var det dog Tom Kristensens store aften.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.