Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Toer uden styrmand er udtaget til OL i Rio

Roerne Anne Dsane Andersen og Lærke Berg Rasmussen er udtaget til OL. Dermed er 19 danskere udtaget.

De to roere Anne Dsane Andersen og Lærke Berg Rasmussen er skrevet på listen som nummer 18 og 19 over danske atleter, der officielt er udtaget til OL i Rio i august.

Udtagelsen sker halvandet år efter, de to blev bedt om at kyle hver en åre i vandet i forsøget på at kvalificere sig til legene i Brasilien i klassen toer uden styrmand.

- Udtagelsen af Anne Dsane Andersen og Lærke Berg Rasmussen til OL er et endegyldigt bevis på, at de og roforbundets sportslige ledelse tog den rigtige beslutning for halvandet år siden, skriver Danmarks Idrætsforbund (DIF) i en pressemeddelelse.

I begyndelsen gled det ikke for den nye toer uden styrmand, men siden fulgte resultaterne, og nu venter altså det ypperste for en roer; OL.

- Båden kom nærmest ikke fremad i begyndelsen, og vi tænkte hele tiden, at nu vælter vi. Vi sagde til os selv, at hvis der ikke sker noget i løbet af en måned, så går det ikke. På et tidspunkt beskyldte vi sågar vandet for at være langsomt, siger Anne Dsane Andersen.

I september blev båden nummer fire ved VM, hvilket udløste den danske OL-nationsplads i klassen, og nu har roforbundet tildelt pladsen til Andersen og Rasmussen.

Duoen har allerede været i Rio og prøvet sig selv af på vandet i søen Lagoa Rodrigo de Fretias, hvor OL-rokonkurrencerne finder sted.

- Det var en vigtig tur. Der er tung trafik rundt om søen, så vi skulle vænne os til en masse lyde, som normalt ikke er der. Vi fik også set, at der kan være rimelig store bølger.

- Det har betydet, at vi efterfølgende nogle gange, hvor vi normalt ville have sprunget træningen over på grund af blæst, alligevel er taget på vandet, siger Anne Dsane Andersen.

Anne Dsane Andersen er 23 år, Lærke Berg Rasmussen er et år yngre. Begge er OL-debutanter.

/ritzau/

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.