Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Tinkov: Jeg fyrede Riis, fordi han ikke lavede noget

Oleg Tinkov og Bjarne Riis.
Oleg Tinkov og Bjarne Riis.

I et interview med den russiske udgave af Eurosport forklarer Oleg Tinkov for første gang i dybden, hvorfor han først suspenderede og siden fyrede Bjarne Riis fra Tinkoff-Saxo.

Oleg Tinkov kan bare ikke lade være. På trods af at parterne - Bjarne Riis og Oleg Tinkov - blev enige om ikke at udtale sig mere om afskedigelsen af den danske team manager, så fortæller Tinkov alligevel om årsagen til, at den rige holdejer besluttede sig for at skubbe Riis ud i kulden.

Efter fyringen har der været mange bud på, hvorfor den ikke gik længere for Bjarne Riis, men Tinkov skyder ifølge radsport-news.com det hele ned i interviewet med det russiske Eurosport.

»Alle de forklaringer, som der har været fremme i offentligheden om grunden til bruddet med Riis, har ingenting med sandheden at gøre.«

»Jeg har fyret Riis, fordi han faktisk ikke lavede noget til sidst. Han fungerede i virkeligheden ikke som manager,« siger Oleg Tinkov.

Måske har Oleg Tinkov i længere tid overvejet at fyre Bjarne Riis, men hvis resultaterne havde været bedre i starten af sæsonen for Tinkoff-Saxo, så kunne der muligvis stadig have været plads til danskeren på holdet.

Men hverken Alberto Contador eller Peter Sagan har leveret endnu i 2015.

Ifølge BTs oplysninger blev en middag i byen skelsættende for bruddet. Aftenen før startskuddet til Tirreno-Adriatico var Bjarne Riis taget på restaurantbesøg i venners lag.

Oleg Tinkov dukkede angiveligt uanmeldt op og måtte vente på Bjarne Riis til et godt stykke ud på natten. Det kan have været den nok så berømte dråbe for Oleg Tinkov, der fik vandet i bægeret til at løbe ud over kanten.

Uanset hvad der i sidste ende fik kæden til at hoppe af i samarbejdet, så virker Tinkov generelt ikke til at have været imponeret over Riis' arbejdsindsats.

»Han (Riis, red.) kom kun til løbene og gav rytterne deres dessiner. Jeg mener, at det er lige så meget min funktion som ejer, som det var hans som team manager,« siger Oleg Tinkov.

Med udtalelsen giver russeren ny næring til de historier, der har været fremme om, at han hellere end gerne blander sig i det taktiske i forhold til løbene, hvilket ellers har været en stor del af Riis' ansvar.

Steven de Jongh har overtaget efter Riis, og hollænderen er nu ledende sportsdirektør på Tinkoff-Saxo.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.