Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Tennisforbund: Wozniackis OL-smuthul er ren spekulation

Dansk Tennis Forbund sætter sin lid til, at Caroline Wozniacki får tildelt dispensation til at deltage ved OL.

København: Caroline Wozniacki risikerer at gå glip af sommerens OL, da den danske tennisstjerne torsdag blev skadet og ikke kan deltage i de kommende Fed Cup-landskampe fra 13. til 16. april, som hun ellers skal for at opfylde OL-kravene.

Reglerne for OL-deltagelse hos Det Internationale Tennisforbund (ITF) åbner dog op for, at Wozniacki ved at blive udtaget og rejse med det danske hold til Fed Cup i Egypten måske kan opfylde kravene.

Det bekræfter direktør i Dansk Tennis Forbund, Sune Irgens Alenkær.

- Det er korrekt, at ITF beskriver OL-berettigelsesindsatsen som, at man for det første skal være nomineret til holdet, og for det andet skal repræsentere sit hold under landskampen.

- Så er det op til ITF at definere, hvad der ligger i at repræsentere sit hold, siger Sune Irgens Alenkær.

Han kalder dog scenariet for "ren spekulation" for nærværende. Wozniackis danske manager Mikkel Nissen har nemlig meddelt ham, at Wozniacki på grund af skadens omfang ikke kan sætte sig på et fly til Egypten.

- Jeg har ikke på nuværende tidspunkt fået en indikation fra Caroline eller holdet omkring hende på, at det er en mulighed overhovedet. Så jeg ser det som spekulation qua skadens karakter, siger direktøren.

Han sætter nu sin lid til, at ITF vil udstede dispensation, så Wozniacki kan deltage i Rio de Janeiro.

Officielt udsender ITF først til juni en liste over spillere, der er OL-berettigede. Derefter kan spillere og forbund indsende dispensationsansøgninger.

De bliver behandlet under Wimbledon sidst i juni, hvor atleten kan præsentere sin sag.

Spørgsmålet er så, om Wozniacki kan få sin sag behandlet hurtigere, hvis hun allerede på nuværende tidspunkt ved, at hun får brug for dispensation.

/ritzau/

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.