Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Team Danmark beklager tabet af Guldfireren som OL-deltager

Det Internationale Roforbund har stemt bådklassen med stolte danske traditioner ud af OL-programmet.

Tokyo. Mændenes letvægtsfirer i roning bliver ikke en del af OL-programmet i 2020. Det står klart efter en afstemning i Det Internationale Roforbund.

Og det er en bét for danske medaljedrømme ved det kommende OL i 2020 i Tokyo. Siden 1996 her disciplinen været på OL-programmet, og alle gange er det lykkedes Danmark at tage medalje.

Det er derfor også en skuffet Team Danmark-direktør, der nu hylder letvægtsfireren og dens bedrifter, men samtidig beklager, den ikke længere vil være på det olympiske program.

- Letvægtsfireren er en kulturinstitution i dansk eliteidræt, og det er trist, vi ikke skal se den til OL i Tokyo. Nu fokuserer vi sammen med Dansk Forening for Rosport på at udvikle de store potentialer i andre bådklasser, siger Lone Hansen.

- Letvægtsfireren er en institution i dansk eliteidræt, som vi godt kan tillade os at være stolte over i Danmark. Derfor er det en trist beslutning, at vi ikke længere skal opleve en dansk letvægtsfirer til OL, tilføjer Team Danmark-direktøren.

- Tre OL-guldmedaljer, en af sølv og to af bronze er en ekstrem imponerende bedrift, og det arbejde, der er foregået i og omkring båden, har været en kæmpe inspiration for os alle, siger hun.

Det Internationale Roforbund (Fisa) ønsker at erstatte mændenes letvægtsfirer med en firer for kvinder i den åbne klasse. Flere lande, deriblandt Danmark, har dog stillet et modforslag.

Det går på at tilføje en letvægtsfirer for kvinder og fjerne en tung herrefirer.

- Jeg ved, at forbundet har kæmpet bravt for at beholde letvægtsfireren på OL-programmet. Det er desværre ikke lykkes at samle opbakning til forslaget, og derfor må vi sammen med forbundet forholde os til en ny virkelighed uden letvægtsfireren.

- Det kommer til at få betydning for det elite-setup, der findes i dag, siger Lone Hansen

/ritzau/

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.