Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Sydkorea dropper bederum til vinter-OL efter pres

Planer om at opstille et bederum til blandt andet muslimske gæster under OL i Sydkorea er blevet droppet, efter andre religiøse grupper modsatte sig planerne.

Vinter-OL bliver uden muslimske bederum til gæsterne.
Vinter-OL bliver uden muslimske bederum til gæsterne.

Efter stor modstand blandt anti-mulimske aktivister har Sydkoreas turistorganisation (KTO) droppet at opstille et mobilt bederum under vinter-OL. Det skriver Al-Jazeera.

Bederummet, der skulle opstilles i kystbyen Gangneung, hvor der de kommende uger dystes i skøjteløb, ishockey og curling, skulle ifølge KTO fremme et »muslim-venligt Korea«. Men det faldt ikke i god jord hos nogle af Sydkoreas markante religiøse grupper.

Han tilføjer, at bederummet var tænkt som en venlig gestus til muslimske gæster, og at han derfor var overrasket over de stærke modreaktioner forslaget mødte blandt de religiøse grupper.

»Vi mødte stor modstand fra nogle religiøse grupper, som modsatte sig planerne og truede med protester under legene«, forklarer lederen for Gangneungs turistafdeling Kang Suk-ho til Al Jazeera.

Kun 0,2% af Sydkoreas 51 millioner indbyggere er muslimer. Planerne om et mobilt bederum var derfor også møntet på at øge antallet af muslimske turister.

Det sydkoreanske forbund for muslimer (KMF) er skuffet over beslutningen om at droppe bederummet.

»De olympiske lege bør strække sig udover en enkelt nation, race, kultur og religion,« siger Lee Ju-hwa, som er repræsentant for KMF.

»Beslutningen om at droppe bederummet er et udtryk for, at vi som værtsnation mangler denne forståelse,« siger Lee Ju-hwa.

Fredag indledtes vinter-OL med en storslået åbningsceremoni på Pyeongchangs olympiske stadion.

Lørdag kan man blandt andet overvære de første konkurrencer i skiskydning, skihop og langrend.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.