Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Sydamerikansk trio vil afholde fodbold-VM i 2030

Argentina, Paraguay og Uruguay lægger billet ind som vært for 100-årsjubilæet for VM i fodbold i 2030.

Argentinas Lionel Messi og Uruguays Luis Suarez, der begge spiller for FC Barcelona, bakker op om de tre sydamerikanske landes fælles plan om at blive værter for VM-slutrunden i fodbold i 2030. Scanpix/Josep Lago/arkiv
Argentinas Lionel Messi og Uruguays Luis Suarez, der begge spiller for FC Barcelona, bakker op om de tre sydamerikanske landes fælles plan om at blive værter for VM-slutrunden i fodbold i 2030. Scanpix/Josep Lago/arkiv

De tre sydamerikanske lande Argentina, Paraguay og Uruguay er blevet enige om 12 byer, hvor de vil afholde VM i fodbold i 2030.

Dermed er de klar til at lægge billet ind som fælles vært for 100-årsjubilæet for det første VM i fodbold nogensinde.

Det første VM blev afholdt i Uruguays hovedstad, Montevideo, i 1930, hvor værterne løb med guldmedaljerne.

Bliver de sydamerikanske lande værter, vil VM altså på sit 100. år vende tilbage, hvor det startede.

De tre lande er nået til enighed om, at de vil afholde VM i otte argentinske byer, samt fire byer fordelt mellem Paraguay og Uruguay. Byernes navne er endnu ikke offentliggjort.

Allerede i august 2017 meddelte de tre lande, at de ville søge fælles værtskab, og i november indledtes de første møder mellem landene.

Der bliver først åbnet op for bud på værtskabet om fire år, hvor der forventes hård konkurrence.

Den argentinske landsholdsanfører, Lionel Messi, har offentligt bakket op om planen, ligesom den uruguayske angriber Luis Suarez har gjort det.

»Messi har hele tiden været villig til at sprede budskabet om, at de tre lande sammen kan organisere VM.«

»Det er vigtigt for os, at vi har spillernes støtte, og at det er uafhængigt af politiske undertoner,« siger Carlos Mac Allister, Argentinas sportsminister.

I nyere tid har Sydamerika kun to gange haft værtskabet for VM. Argentina i 1978 og Brasilien i 2014.

Det næste VM afholdes i Rusland i 2018, og i 2022 bliver det i Qatar.

Et fælles bud fra USA, Mexico og Canada er favorit til at få VM i 2026, da der kun er et andet bud på slutrunden, og det kommer fra Marokko.

Slutrunden i 2026 bliver den første, hvor hele 48 hold deltager.

Ligeså er forventningen i 2030, mens det i dag kun er 32 hold, der kommer med til VM-slutrunden.

/ritzau/

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.