Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Sverige kræver millionerstatning for aflyst kvindekamp

Det Svenske Fodboldforbund kræver halvanden million i erstatning for den aflyste kvindelandskamp mod Danmark.

Pernille Harder (nummer 10) og holdkammeraterne på landsholdet spillede ikke landskampen mod Sverige i oktober på grund af konflikten med DBU om en ny landsholdsaftale. Scanpix/Henning Bagger/arkiv
Pernille Harder (nummer 10) og holdkammeraterne på landsholdet spillede ikke landskampen mod Sverige i oktober på grund af konflikten med DBU om en ny landsholdsaftale. Scanpix/Henning Bagger/arkiv

Mens Dansk Boldspil-Union (DBU) og kvindelandsholdet endnu afventer en endelig dom for udeblivelsen til VM-kvalifikationskampen mod Sverige i oktober, så har svenskerne nu opgjort sit tab i forbindelse med kampen.

Håkan Sjöstrand, generalsekretær i Det Svenske Fodboldforbund, siger til expressen.se, at man har opgjort tabet til godt halvanden million danske kroner, som man vil kompenseres for.

- Det handler om billetter, reklame for kampen, mad, logi, logistik og en række ting omkring kampen, siger Sjöstrand.

Det krav har man gjort Det Europæiske Fodboldforbund (Uefa) opmærksom på, og hvis Uefa giver svenskerne medhold, kan regningen sendes videre til DBU.

Håkan Sjöstrand er ligeglad med, om pengene kommer fra Danmark eller Uefa.

- Vi har gjort det klart, at vi vil kompenseres, og hvordan Uefa løser det, ved jeg ikke. Om de kan tage pengene fra en fond, eller om de sender regningen videre til Danmark, det må Uefa håndtere, siger han.

Danmark trak sig fra kampen, da DBU og spillerne ikke kunne blive enige om en ny landsholdsaftale for kvindelandsholdet. Aftalen er siden kommet i hus.

Danmark blev i første instans dømt som taber af kampen med 0-3, fik en bøde på 150.000 kroner og fik en betinget udelukkelse fra kvalifikationer.

Men Sverige mente ikke, at straffen var hård nok. Det svenske forbund ankede derfor dommen, og sagen er fortsat under behandling.

Men den idømte disciplinærstraf har intet med erstatningskravet at gøre.

- Kravet har intet at gøre med, hvad disciplinærstraffen måtte ende med at blive, siger Håkan Sjöstrand.

Får svenskerne medhold i, at straffen bør skærpes, risikerer de danske kvinder at blive udelukket fra resten af VM-kvalifikationen.

/ritzau/

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.