Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Svenskerne ønsker ikke at få vinter-OL

Stockholm har vist interesse for vinter-OL i 2026, men flertallet af svenskerne vil ikke have vinterlegene.

Det svenske IOC-medlem Gunilla Lindberg var i januar med til at præsentere tanken om et vinter-OL i Stockholm. Mange svenskere er dog ikke så glade for idéen. Scanpix/Jonathan Nackstrand / Arkiv
Det svenske IOC-medlem Gunilla Lindberg var i januar med til at præsentere tanken om et vinter-OL i Stockholm. Mange svenskere er dog ikke så glade for idéen. Scanpix/Jonathan Nackstrand / Arkiv

Pyeongchang. Hvis Stockholm byder ind på afholdelsen af vinter-OL i 2026, så sker det uden opbakning fra flertallet i den svenske befolkning.

Det viser en opinionsmåling, som er foretaget af Sveriges Radio.

53 procent af de adspurgte i undersøgelsen mener ikke, at Sverige skal søge om at få legene.

34 procent vil gerne have vinter-OL til Sverige, mens 14 procent ikke har nogen holdning.

Sveriges medlem af Den Internationale Olympiske Komité (IOC), Gunilla Lindberg, tror på, at det igangværende vinter-OL i Sydkorea kan få svenskerne på andre tanker.

- Jeg håber, at svenskerne ser med på tv fra legene og kan forstå, at det vil være superfedt at gøre det samme hjemme i Sverige.

- Vi er dygtige til idræt, det vil give et løft til byen og skabe mange nye arbejdspladser, siger Lindberg til Sveriges Radio.

1531 personer har deltaget i opinionsmålingen, som blev foretaget i midten af januar - to uger før starten på det igangværende vinter-OL i Pyeongchang.

Tidligere har en undersøgelse vist, at hele 60 procent af borgerne i Stockholm er negative over for at få vinter-OL til byen. Dengang var 29 procent positive.

Ingen byer har endnu ansøgt IOC om at være vært til legene om otte år.

Stockholm har sammen med Calgary (Canada), Sion (Schweiz), Graz (Østrig) og Sapporo (Japan) vist interesse.

Om fire år skal vinter-OL afholdes i den kinesiske storby Beijing.

/ritzau/

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.