Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Stig Tøfting leverede stjålet guld tilbage

Fodboldspilleren Stig Tøfting spillede en central rolle, da den uvurderlige kulturskat Tissø-ringen af 1,8 kilo guld for snart 10 år siden blev reddet fra omsmeltning. Det skriver Århus Stiftstidende fredag. Tøfting afviser selv ethvert kendskab til sagen, men flere anonyme kilder har uafhængigt af hinanden bekræftet, at fodboldspilleren var med til at redde den værdifulde ring og dermed hjalp både Århus Politi og Moesgård Museum.

Direktør Poul Kjærum fra Moesgaard Museum med den uerstattelige Tissø-ring  efter at den blev leveret tilbage til politiet mod en dusør på 175.000 kr. Arkivfoto: Erik Jepsen <p>
Direktør Poul Kjærum fra Moesgaard Museum med den uerstattelige Tissø-ring efter at den blev leveret tilbage til politiet mod en dusør på 175.000 kr. Arkivfoto: Erik Jepsen <p>

Tyveriet af Tissø-ringen fra Moesgård Museum den 21. juni 1994 var det største guldkup i Danmark, siden Guldhornene blev stjålet i 1802.

Ifølge Århus Stiftstidende var Stig Tøfting den ene af de to mænd, som otte dage senere afleverede den stjålne Tissø-ring og andre værdifulde tyvekoster tilbage til Århus Politi og Moesgård Museum.

Beslutningen om dusøren var kontroversiel. Den var først fastsat til 125.000, men tyvene krævede 175.000 kroner for at levere Tissø-ringen tilbage, og det accepterede museet. Århus Politi understregede, at sagen ikke måtte danne præcedens for, at politiet i fremtiden ville købe tyvekoster tilbage og undlade at pågribe en mellemmand.

/ritzau/

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.