Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Stædigt Herlev-hold anker betændt sag i Metal Ligaen

Herlev Eagles holder fast i sin anklage mod Gentofte Stars om for mange udenlandske spillere i truppen.

En skidt sag har ramt den danske ishockeyliga, Metal Ligaen, netop som klubberne er på vej ind i de afgørende måneder forud for slutspillet.

Herlev Eagles indsendte således søndag en officiel anklage til Dansk Ishockey Union (DIU) om brugen af udenlandske spillere i Gentofte Stars.

Anklagen gik i korte træk ud på, at Gentofte skulle have haft ni udenlandske spillere på kontrakt, hvilket ikke er tilladt ifølge DIU's regler om højst otte udenlandske spillere.

Den anklage blev dog afvist af Metal Ligaens turneringsansvarlige, Kim Pedersen.

- Protesten blev afvist i går, fordi jeg ikke synes, at der er noget i den protest, som de indgav. Men så vidt jeg ved, så vil Herlev anke den afgørelse, siger han.

Herlevs formand, Nicolai Flindt, bekræfter, at man agter at følge sagen helt til dørs, og at Kim Pedersens afvisning derfor blev anket allerede mandag. Sagen skal nu drøftes i Ordens- og Amatørudvalget.

Årsagen til afslaget er, at Herlevs anklage var møntet på to kampe mellem jul og nytår, hvor netop Herlev og Gentofte mødtes både den 29. og 30. december.

Og i netop de to kampe mellem jul og nytår var der ikke problemer med antallet af udenlandske spillere. Det skyldes, at den canadiske Gentofte-spiller Jeff Terminesi fik ophævet sin kontrakt 29. december umiddelbart inden opgøret mod Herlev.

Sagen er særlig interessant på grund af de to klubbers nuværende placeringer i Metal Ligaen, hvor otte ud af ligaens ti hold kommer med i slutspillet.

Herlev ligger lige nu på tiende- og sidstepladsen, mens Gentofte lige nøjagtig klemmer sig ind i slutspillet via en ottendeplads. Skulle afgørelsen i den igangværende sag ende med at gå imod Gentofte, kan klubben i sidste ende risikere at miste nogle af sine point.

Herlev Eagles holder tirsdag klokken 13.00 møde med DIU om sagen.

/ritzau/

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.