Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Sportschef: Slagelse nulstiller ambitionen om Superligaen

Lokalområdet kan ikke bære en superligaklub, mener sportschef i Slagelse B&I

Spillerne fra Lyngby Boldklub træner efter superligaklubben ikke nåede fristen for at betale spillerne midnat tirsdag, onsdag den 7. februar 2018. Foto: Ritzau Scanpix/Philip Davali
Spillerne fra Lyngby Boldklub træner efter superligaklubben ikke nåede fristen for at betale spillerne midnat tirsdag, onsdag den 7. februar 2018. Foto: Ritzau Scanpix/Philip Davali

Mens Lyngby står på randen af konkurs, kommer sportschef i Slagelse B&I, Søren Andersen i dag med en markant melding.

»Når jeg bestemmer, skal vi ikke i Superligaen,« siger han til DR Sjælland.

Det siger Søren Andersen i lyset af, at Slagelse har været møllen igennem, da FC Vestsjælland i november 2015 blev begæret konkurs. Klubben gik i opløsning og blev til Slagelse B&I.

»Jeg mener ikke, at vores lokalområde kan bære en superligaklub med de omkostninger, der hører med til det at være en superligaklub,« siger sportschefen til DR Sjælland.

 

Det handler om at finde sit leje, mener han.

»Det betyder ikke, at vi ikke vil spille fodbold. Men for vores vedkommende vil det være divisionsfodbold, vi vil spille.«

Han mindes de dage og uger, hvor konkursen nærmede sig i FC Vestsjælland. En mærkelig proces, hvor klubbens skæbne lå i andres hænder.

»Man var handlingslammet, men sportsligt kørte tingene videre. Man er nødt til at prøve at lukke det ude, og arbejde med det, man kan gøre noget ved.«

 

Det har været en hård proces, hvor meget skal startes forfra, forklarer sportschefen. Og superliga-niveau ligger altså ikke i kortene, så længe han sidder ved roret.

I dag spiller Slagelse B&I i Danmarksserien og fører ligaen med syv point ned til nærmeste forfølger.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.