Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Sportschef fyret fra DR

Journalist, producer og programchef Jørgen Steen Nielsen fik i går det røde kort af Danmarks Radio. Det var punktum for en lang karriere, der især gjorde ham kendt som sportsjournalist på TV.

Foto: Jens Nørgaard Larsen
Foto: Jens Nørgaard Larsen

Danmarks Radios sportschef, den kendte sportsjournalist, Jørgen Steen Nielsen blev i går med øjeblikkelig virkning fyret fra sit job.

Nyhedsdirektør, Lisbeth Knudsen ville i aftes ikke afsløre detaljer om den pludselige fyring. Afskedigelsen skyldes konstaterede økonomiske uregelmæssigheder sportschefens ansættelsesforhold, oplyste Danmarks Radio.

Der foretages nu en gennemgribende revisionsmæssig undersøgelse af den konkrete sag med henblik på en fuld opklaring og en vurdering af, om der er brug for yderligere sikkerhedsforanstaltninger i DR's regnskabsførelse, lød den officelle begrundelse.

»Det er med beklagelse, at vi har måttet tage dette skridt. Men når det drejer sig om en den nødvendige retlinede anvendelse af licensmidlerne, accepterer vi i DR ingen slinger i valsen,« siger generaldirektør Christian S. Nissen.

Med den konsekvente udvisning, siger Danmarks Radio et barsk farvel til en medarbejder, der har sat sit stærke præg på landets største medievirksomhed lige siden legenden Gunnar Nu Hansens kronede dage. Det var nemlig ingen ringere end netop Gunnar Nu, der allerede i 70´erne havde øje for den unge reporters talent for formidling.

Gunnar Nu manglede en kommentator, der kunne bringe lugten af speedway, brændstof og baghjul helt ind i de danske stuer. Jørgen Steen Nielsen var manden og han trådte til med enorm entusiasme.

Med et smittende engagement råbte han de motoriserede danske helte rundt om fodboldbanerne. Han var så lidenskabeligt optaget af den knivskarpe konkurrence, som næsten kun en inkarneret sportsmand kan være. Han har da også en fortid som en fodboldspiller så talentfuld, at han nåede flere kampe på ynglingelandsholdet.

Efterhånden trådte Jørgen Steen Nielsen tilbage fra rampelyset i diverse TV studier for at hellige sig lederstillinger. Og da TV2 skulle tage kampen op med DR Sporten, blev Jørgen Steen Nielsen udset til at være anfører. Han blev sportschef på TV2.

Senere var det TV3 som så lyset i den erfarne mediemand. Han blev først programdirektør og siden administrerende direktør for TV3. I 1998 fik han så comeback til Danmarks Radio som ny ankermand for sporten i en tid, hvor DR mærkede den stigende konkurrence fra kommercielle kanaler. Den ny epoke i DR endte brat i går for Jørgen Steen Nielsen. Konstitueret bliver redaktionschef Jan Rosendal, men Jørgen Steen Nielsens efterfølger vil blive hentet udefra, oplyser Ritzau.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.