Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Sportschef forventer dansk double er på toppen ved OL

Carsten Mogensen og Mathias Boe skal repræsentere Danmark ved OL i badminton, hvor de spiller herredouble.

Tirsdag blev Carsten Mogensen og Mathias Boe udtaget til at spille den danske herredouble ved OL i badminton. Scanpix/Claus Fisker
Tirsdag blev Carsten Mogensen og Mathias Boe udtaget til at spille den danske herredouble ved OL i badminton. Scanpix/Claus Fisker

Badmintondoublen Mathias Boe og Carsten Mogensen fik tirsdag en OL-billet, men der var længe tvivl om, hvorvidt makkerparret ville blive klar til august.

Selv om de to badmintonspillere lå som de højestplacerede danskere på ranglisten, da OL-pladserne blev fordelt, blev beslutningen om at vælge doublen udskudt, da det var usikkert, om Carsten Mogensen ville blive klar til at spille.

Han faldt i februar om med en såkaldt aneurisme og måtte opereres i hjernen. Siden har han dog overrasket, og 1. juni spillede han med Mathias Boe sin første turnering siden operationen, da doublen deltog i Indonesia Open.

Selv om Badminton Danmark havde behov for at se Carsten Mogensen spille igen, er han ikke kun udtaget på baggrund af sin præstation i Indonesien.

- Vi udtager ikke nogen på to kampe. Vi udtager på baggrund af en hel kvalifikationsperiode. Det, vi sikrede os med kampene i Indonesien, er, at vi har det bedst mulige kendskab til det niveau, Boe og Mogensen har lige nu.

- Så er det klart, at vi har en forventning om, at udviklingen fortsætter frem til OL. Vi forventer, at de kommer tilbage på topniveau, siger sportschefen i Badminton Danmark, Finn Trærup-Hansen.

Han fortæller, at de ikke kun kiggede på resultater. De kiggede også på, hvordan Carsten Mogensen ville tackle alle forholdene omkring turneringen.

I Indonesien leverede Mathias Boe og Carsten Mogensen en flot første kamp, hvor de vandt 21-16, 22-20. I anden runde måtte de se sig slået i en tæt anden kamp mod japanske Takeshi Kamura og Keigo Sonoda 18-21, 25-27.

Hvis ikke Mathias Boe og Carsten Mogensen ville blive klar, stod pladsen til at gå til Mads Conrad-Petersen og Mads Pieler Kolding, der de seneste måneder har vist et flot spil.

De formåede også at imponere ved Indonesia Open, hvor de i kvartfinalen vandt overbevisende over den japanske double, der slog Mathias Boe og Carsten Mogensen ud.

I modsætning til Mathias Boe og Carsten Mogensen nåede Mads Pieler Kolding og Mads Conrad-Petersen ikke op i top-otte på verdensranglisten, hvilket ville have sikret dem en OL-plads.

- Resultaterne er tætte. Især når vi kigger på resultaterne efter OL-kvalifikationen, hvor Conrad-Petersen og Kolding har vist en opadgående kurve. For hvert par gælder det, at hvis de spiller op til deres bedste, er de konkurrencedygtige i forhold til medaljer ved OL.

- Det tipper dog til Boe og Mogensens fordel, at de har mere erfaring med at spille kampe under pressede forhold, siger Finn Trærup-Hansen.

/ritzau/

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.