Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Spillerne: Ny aftale giver fodboldkvinder bedre forhold

Kvindelandsholdsspillerne får en væsentlig forbedret økonomi i den nye aftale, fremhæver Spillerforeningen.

Der er flere penge til Sanne Troelsgaard og de øvrige landsholdsspillere i den nye aftale. Scanpix/Denis Lovrovic
Der er flere penge til Sanne Troelsgaard og de øvrige landsholdsspillere i den nye aftale. Scanpix/Denis Lovrovic

Der kommer flere penge til kvindelandsholdet i fodbold i de kommende fire år, efter at Spillerforeningen er nået til enighed med Dansk Boldspil-Union (DBU) om en ny landsholdsaftale.

Spillerforeningens direktør, Mads Øland, vælger da også primært at hæfte sig ved de forbedrede forhold for fodboldkvinderne i sin kommentar til aftalen.

»En væsentlig forbedret økonomi til kvindelandsholdsspillerne betyder, at spillerne får bedre muligheder for at optimere den daglige træning, bedre muligheder for restitution og i det hele taget bedre muligheder for at kombinere dagligdagen med landsholdet, selvtræning og arbejdet i deres klubber.«

»De forbedrede vilkår er med til at sikre, at der fortsat sker en positiv udvikling i toppen af dansk kvindefodbold, som vi alle sammen ønsker. Nu er det tid til at se fremad,« siger Mads Øland i en pressemeddelelse.

Aftalen er kommet i stand efter et langvarigt og kompliceret forhandlingsforløb, hvor parterne har stået stejlt overfor hinanden.

Konflikten kostede undervejs et skrivebordsnederlag, fordi DBU valgte at melde afbud til en VM-kamp mod Sverige, efter at spillerne var udeblevet fra flere træninger.

Men spillerne fortryder intet, siger landsholdsspiller Sanne Troelsgaard i en video fra Spillerforeningen.

»Jeg har faktisk ikke tvivlet på, at det var det værd. Nu har vi den nye aftale, og det har været altafgørende, at vi skulle have den i hus,« siger hun.

/ritzau/

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.