Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Solskjær er den rigtige træner til Cornelius

Ole Gunnar Solskjær er den rigtige træner til Andreas Cornelius, mener nordmandens tidligere assistent René Skovdahl.
Ole Gunnar Solskjær er den rigtige træner til Andreas Cornelius, mener nordmandens tidligere assistent René Skovdahl.

Cardiffs nye manager Ole Gunnar Solskjær kommer til at have en positiv indflydelse på Andreas Cornelius' karriere i den walisiske klub. Det forudser René Skovdahl, der som assistent har arbejdet tæt sammen med Solskjær gennem nordmandens succesrige tid som cheftræner i norske Molde.

Solskjær har en fortid som angriber i Manchester United, hvor han ofte var superreserven, der kom ind og afgjorde kampene. Han scorede 91 mål i 235 kampe for United, inden han fik et job som træner for reserverne i samme klub. De sidste tre sæsoner har  han med succes været cheftræner i norske Molde, hvor han vandt to mesterskaber og en pokalsejr.

René Skovdahl var med gennem de to sidste år i Norge, så han ved alt om, hvordan Solskjær helst vil have sit hold til at spille - og det er langt fra de fordomme om norsk fodbold, som stadig trives i Danmark.

- Han er absolut ikke prototypen på det, som en dansker forbinder med norsk fodbold. Men han har selvfølgelig også mange år fra Manchester United med, og han er meget United-orienteret i sin tilgang. Og hvorfor skulle han ikke være det - det har jo været succesfuldt.

- Han vil gerne spille fremadrettet angrebsorienteret fodbold. Han vil gerne spille langs med jorden. Men han vil selvfølgelig også gerne være uforudsigelig, så han vil også spille over kanterne og udnytte den spidskompetence, som Cornelius har.

Skovdahl understreger, at Andreas Cornelius langt fra er en fremmed for Cardiffs nye manager.

- Han kender jo godt Cornelius. Vi spillede mod FCK sidste år i Europa League-gruppespillet, og der var han jo en håndfuld for os, så han kan godt se, at han har nogle spidskompetencer. Det er ikke nødvendigvis sådan, at han vil bruge dem i alle kampene, men i nogle kampe vil det være mere oplagt at spille med ham som type, og i andre kampe vil det være mere oplagt at bruge en angriber, der har nogle andre spidskompetencer, siger Skovdahl.

Nordmanden var selv angriber, og han kan lide at udvikle unge spillere. Derfor kan han meget vel blive manden, der kan hjælpe Cornelius med at tage det næste spring frem i udviklingen, forventer Skovdahl.

- Som tidligere angriber har han ekstra meget ekspertise lige på det felt. Placeringsevne, timing, afslutningsflade, berøring og evnen til at læse forsvarsspilleren, der vil han kunne hjælpe Cornelius ekstremt meget, og han vil bestemt kunne udvikle Cornelius. I Molde havde vi primært unge spillere, han vil gerne have sultne spillere, og det jeg har hørt om Cornelius, det er, at han er en sulten spiller, der gerne vil dygtiggøre sig. Det vil passe rigtigt godt i den måde, som Ole Gunnar kan lide at arbejde på.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.