Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Smid klappølserne og kom i gang

Denmark's goalkeeper Niklas Landin celebrates after winning their World Men's Handball Championship match against Hungary at Palau Sant Jordi arena in Barcelona January 23, 2013. REUTERS/Gustau Nacarino (SPAIN - Tags: SPORT HANDBALL)
Denmark's goalkeeper Niklas Landin celebrates after winning their World Men's Handball Championship match against Hungary at Palau Sant Jordi arena in Barcelona January 23, 2013. REUTERS/Gustau Nacarino (SPAIN - Tags: SPORT HANDBALL)

Når man går til håndbold i Danmark, er det som regel med et forholdsvis afdæmpet publikum, der opfører sig pænt og klapper lidt med de nok så berømte klappølser. Stemningen er langtfra så intens, fjendtlig og larmende, som man for eksempel ser det i Tyskland og i Balkan-landene.

Men det må gerne ændre sig under EM, hvis det står de til danske spillere. De efterlyser mere fandenivoldskhed og vildskab, så tilskuerne kan lægge maksimalt tryk på modstanderne og dommerne - og løfte de danske spillere så meget som muligt. Sådan lyder opfordringen blandt andet fra Jesper Nøddesbo.

- Jeg håber, at det danske publikum kan lave lidt Balkan-stemning. Det vil ikke gøre mig noget. De må gerne blive lidt vildere og gerne lade klappølserne blive hjemme. Dem behøver man ikke. De skal bare være medlevende, så bliver det meget sjovere at se håndbold, siger Jesper Nøddesbo.

- De skal bare lade sig rive med. Hvis der sidder 13.000 tilskuere, som bare lader sig rive med, så kan det blive en helt anden verden, end man er vant til, fortsætter den danske stregspiller. Også målmand Niklas Landin er spændt på at se, hvordan det danske publikum vil gribe slutrunden an. Landsholdet stiftede bekendtskab med en slags hjemmebane under VM i Sverige i 2011, hvor mange danskere tog turen over Øresund for at støtte håndboldherrerne. Spillerne har ved flere lejligheder fortalt om, hvordan det løftede dem, men ifølge anfører Landin må tilskuerne gerne steppe endnu mere op i Herning.

- Jeg synes jo bare, at tilskuerne skal give den gas. Måske lidt mere end de gjorde i Sverige. Jeg synes, det var godt i Sverige, men det kan godt blive endnu vildere. Når vi har en dårlig periode, så skal de ikke bare komme til håndbold for at kigge, så skal de virkelig støtte op og lægge et tryk på modstanderne og pibe lidt af dem. Jeg kan huske, at der i Sverige var snak om, at det var usportsligt at pibe af modstanderne. Men det er jo en del af gamet. Jeg håber, at vores tilskuere kan lægge et tryk på modstanderne, så de virkelig kan mærke, at de er på udebane, siger Landin, som er spændt på at se, om tilskuerne tør smide de pæne manerer væk.

- I Sverige var de jo i et andet land og kunne måske tillade sig at gå lidt amok. Nu er de i Danmark og skal måske passe på, fordi de kan komme i tv, mens de ter sig. Så det kan godt være, de stadig holder sig lidt tilbage, når de er i Danmark, siger holdets anfører, mens Hans Lindberg supplerer:

- Tilskuerne må gerne smide både hæmningerne og klappølserne. Så bliver det en helt fantastisk kulisse og en helt anden oplevelse at gå til håndbold, siger Lindberg.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.