Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Smerternes fest på vestegnen

Julen er normalt hjerternes fest. Men i Brøndby var højtiden i stedet en prøvelse i uvished.

Arkivfoto
Arkivfoto

Økonomiske stopord som ’konkurs’, ’manglende lønudbetaling’ og ’forsvindende likviditet’ har været blå/gul dagligdag de seneste uger, hvor en af dansk fodbolds absolutte giganter har været sendt i tovene - tæt på en knockout.

I første omgang reddede Brøndby livet, da der kort før nytår blev udbetalt løn til klubbens medarbejdere, men en decideret redningsplan for at undgå den økonomiske ruin har endnu ikke set dagens lys. Der arbejdes på planen i kulisserne, men indtil nu har Brøndby-ledelsen og de mulige investorer ikke formået at finde fælles fodslag. Det var derfor naturligt, at det var genvordighederne uden for banen og ikke dem der i foråret venter inden for kridtstregerne, der var i centrum, da Superligaens bundprop i går eftermiddag slog dørene op for årets første træningsdag.

»Det har været en meget turbulent tid. Det er svært at bevare freden på din arbejdsplads, når der bliver sagt og skrevet så mange negative ting,« forklarer Brøndbys anfører, amerikanske Clarence Goodson, over for Berlingske, efter han har haft fodboldstøvler på for første gang i 2013.

Brøndbys spillere har løbende fulgt udviklingen gennem medierne, men også sportschef Ole Bjur har været flittig til at informere truppen om, hvad der er op og ned i det forvirrende og ikke mindst usikre landskab af dommedagssnak. Og det har været nødvendigt.

»Når klubben rent økonomisk står over for nogle meget svære udfordringer, kan man selvfølgelig ikke undgå at blive påvirket af det, i og med det er ens arbejdsgiver, der er tale om. Derfor har behovet for at vide, hvad der er skidt, og hvad der er kanel, også været rigtig stort. Det har været vigtigt for os at vide, hvilke forhandlinger og muligheder ledelsen står med,« siger topscorer Simon Makienok.

Handlingslammet

Hvor ledelsens forhandlinger i korridorerne på Brøndby Stadion ender, er endnu ét stort spørgsmålstegn. Netop derfor er klubbens sportsligt ansvarlige bundet på hænder og fødder inden et skæbnesvangert forår, der selv hvis en økonomisk ruin undgås, kan ende med en sportslig en af slagsen. Selv om vinterens transfervindue har været åbent i en uges tid, kan Brøndby ikke hente de forstærkninger, der så desperat er brug for.

»Vi ved, der ikke er nogen penge lige nu. Så simpelt er det,« fastslår cheftræner Auri Skarbalius med et nærmest opgivende smil.

Skal man tro sportschef Ole Bjur, kan bedre tider dog være på vej.

»Der har været en fase, hvor tingene har været frosset fast, fordi der har været stor usikkerhed. Men pludselig begynder tingene at løsne op, og så kan jeg agere,« spår han.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.

  • Business
  • Politiko
  • Nationalt
  • Globalt
  • Debat
  • Kultur
  • Livsstil
  • AOK
  • Shop
  • E-avis