Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Skandaliseret Tour-vinder skyld i trafikulykke

Jan Ullrich var i mange år den nærmeste udfordrer til Lance Armstrong. Siden indrømmede tyskeren brug af forbudte stoffer.
Jan Ullrich var i mange år den nærmeste udfordrer til Lance Armstrong. Siden indrømmede tyskeren brug af forbudte stoffer.

Mandag aften var Jan Ullrich tæt på at forårsage en katastrofe. Den tidligere Tour de France-vinder var i følge den schweiziske avis Blick skyld i en alvorlig trafikulykke nær byen Mattwil, og ifølge avisens oplysninger var der tale om spritkørsel.

Den 40-årige skal således været blevet målt til en promille på 1,4, da han skulle blæse i alkometeret. To personer måtte efterfølgende behandles på hospitalet, men den tidligere cykelrytter slap uskadt fra ulykken. Med sin sølvgrå Audi kørte han op bag i en rød Citroen, der holdt ved et stopskilt, og siden ramte han en hvid Alfa Romeo. Alle tre biler blev totaltskadede af sammenstødet.

Jan Ullrich afviser selv, at han var påvirket af alkohol, da ulykken skete:

- Jeg var stresset, kom fra et møde og ville så hurtigt som muligt hjem. Der var ingen alkohol med i spillet, hævder tyskeren, som bor i Scherzingen i Schweiz med sin familie nær ved ulykkesstedet.

Han mener selv, at han nok kørte 20 km/t for hurtigt.

- Det gør mig ondt. Gudskelov var der ingen døde. Det kan ske for enhver, sagde han dagen efter ifølge blick.ch.

Det er dog ikke første gang, at det sker for Ullrich, hvis der er tale om spritkørsel.

Tilbage i 2002 kørte han galt med sin Porsche i Freiburg med nøjagtig en promille på 1,4 i blodet. Kort efter blev han taget med amfetamin i blodet og blev derfor udelukket fra at deltage i Tour de France, hvor han ellers var regnet som en af udfordrerne til Lance Armstrong.

Jan Ullrich har indrømmet, at han brugte doping-lægen Eufemiano Fuentes i løbet af sin aktive karriere, men han sagde ved den lejlighed, at han bare konkurrerede på lige vilkår med sine nærmeste konkurrenter. Han blev i 2012 idømt en toårig karantæne, men på det tidspunkt var hans karriere for længst forbi.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.