Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Silkeborg-anfører: Vi rykker ned uden flere point på udebane

Silkeborg har hentet blot ét point i ni udebanekampe, og det skal forbedres, erkender anfører Simon Jakobsen.

Simon Jakobsen (th.) vil have point på udebane til Silkeborg i Alka Superligaen efter nederlag lørdag til AGF. Scanpix/Bo Amstrup
Simon Jakobsen (th.) vil have point på udebane til Silkeborg i Alka Superligaen efter nederlag lørdag til AGF. Scanpix/Bo Amstrup

Aarhus. Silkeborg udbyggede lørdag eftermiddag sin elendige udebanestatistik i Alka Superligaen, da holdet tabte 1-3 til AGF i Aarhus.

Blot ét sølle point har Silkeborg hentet i sæsonens hidtidige ni udekampe.

Det er dårligst af alle hold i ligaen, og det er også en væsentlig forklaring på midtjydernes øjeblikkelig 12.-plads i tabellen.

Forsvarsprofil Simon Jakobsen erkender da også, at der skal ske noget i Silkeborg.

- Det er bekymrende, for vi overlever ikke i Superligaen, hvis det fortsætter på den her måde. Vi er nødt til at begynde at få point på udebane også, siger Simon Jakobsen, der var anfører for Silkeborg i lørdagens nederlag.

Silkeborg træner til dagligt på kunstgræsbanen på Jysk Arena, og det sker også før kampe på udebane.

Cheftræner Peter Sørensen overvejer at flytte træningen før kampe på udebane til en græsbane, men han mener grundlæggende, at spillerne har bedst af at træne på kunstgræs.

- Jeg tror ikke på, at man bliver bedre af at træne på dårlige baner.

- Men det er klart, at vi overvejer det, fordi en dårlig træningsbane minder mere om en dårlig kampbane, siger Peter Sørensen.

Hverken cheftræneren eller anføreren har en forklaring på, hvorfor resultaterne var været så dårlige på udebane.

- Hvis vi blev skilt ad i alle udekampe og sejlede rundt på banen eller noget andet, kunne man måske konstatere, at det er fordi, vi træner på kunstgræs til dagligt.

- Det har jo ikke været tilfældet. Heller ikke mod AGF, hvor vi forsøgte at pumpe bolde op til angrebet og spille efter forholdene, siger Simon Jakobsen.

Anføreren er overbevist om, at Silkeborg kommer til at bryde tendensen med dårlige resultater på udebane.

- Det har i mange af kampene været et spørgsmål om marginaler. Ligesom med dommerkendelser udligner det sig i løbet af en sæson, så vi skal fortsætte og tro på, at det vender, siger Jakobsen.

/ritzau/

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.