Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Selvkritisk ishockeystjerne: Skal gøre en større forskel

Danmarks topkæde med Peter Regin og Nikolaj Ehlers venter fortsat på gennembruddet ved VM.

Peter Regin kræver større effektivitet i den danske førstekæde. Reuters/Wolfgang Rattay
Peter Regin kræver større effektivitet i den danske førstekæde. Reuters/Wolfgang Rattay

Forventningerne til Danmarks førstekæde var store inden ishockey-VM, men efter to kampe venter man fortsat på, at topnavne som Peter Regin og Nikolaj Ehlers for alvor antænder.

Hverken mod Letland eller USA lykkedes det kæden at producere mål i fem-mod-fem-spil, og især den offensive præstation i 0-3-kampen mod letterne nager Peter Regin.

»Vi ville gerne have produceret mere, end vi har gjort. Især i den første kamp ville vi gerne have gjort en større forskel,« siger han.

Overordnet kalder Regin førstekædens præstationer for "både og", og påpeger at modstanderne heller ikke har scoret, mens kæden har været på isen.

Desuden var Regin og Nikolaj Ehlers med til at sætte Morten Madsen op til en powerplay-scoring i 2-7-nederlaget til USA.

I den kamp blev kædens arbejdsforhold forringet af, at Ehlers sad hele 14 minutter i straffeboksen undervejs.

»Jeg ved ikke, om der var så meget mere, vi kunne gøre i den kamp. Man får ikke mange chancer mod de store nationer.«

»Vi så Tyskland mod USA, hvor tyskerne vel nærmest kun havde tre målchancer og vandt 2-1. Det er noget af det, vi skal have frem. Her skal vi i førstekæden være skarpere ligesom resten af holdet,« siger Peter Regin.

I sidste års succes-VM levede danskerne højt på en velfungerende topkæde, hvor Ehlers, Lars Eller og Jannik Hansen blev bedre, som turneringen skred frem.

I år valgte landstræner Jan Karlsson allerede efter første kamp at ændre førstekædens besætning, da han erstattede Nichlas Hardt med Morten Madsen.

»Det var sikkert ligeså meget, fordi Hardt og Frederik Storm skulle spille sammen i andenkæden. Det er de jo vant til fra Malmø.«

»Det er ikke unormalt, at der kommer ændringer, når man taber. Det skal man nok ikke lægge for meget i,« mener Peter Regin.

Ved mandagens træning så det ud til, at Regin, Ehlers og Madsen fortsætter som førsteformation mod Slovakiet tirsdag.

Til gengæld er der lagt op til, at Morten Poulsen træder ind i tredjekæden, hvor han erstatter Patrick Russell.

/ritzau/

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.