Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Sådan ender weekendens fire NFL-slutspilskampe

Peyton Manning (tv.) og Philip Rivers (th.) mødes for tredje gang i denne sæson, når divisionsrivalerne Denver Broncos og San Diego Chargers tørner sammen i anden runde af slutspillet. Holdene har vundet et opgør hver i denne sæson. Foto: AFP
Peyton Manning (tv.) og Philip Rivers (th.) mødes for tredje gang i denne sæson, når divisionsrivalerne Denver Broncos og San Diego Chargers tørner sammen i anden runde af slutspillet. Holdene har vundet et opgør hver i denne sæson. Foto: AFP

NFL-slutspillet går i weekenden ind i anden runde. Otte hold er tilbage og spiller om at komme i henholdsvis AFC- og NFC-finalen på næste søndag. Herfra går de to vindere videre til Super Bowl 48, som spilles søndag 2. februar. Bt.dk har sammen med NFL-eksperterne Tommy Kjærsgaard, kommentator på 3+, og Søren Hygum Hansen, medejer af draftday.dk, analyseret de fire opgør og giver her et bud på, hvem der vinder.

Seattle Seahawks (seedet 1 i NFC) mod New Orleans Saints (seedet 6 i NFC). Lørdag kl. 22.35 (3+ )

Al logik siger Seahawks-sejr. Holdet har kun tabt én gang på CenturyLink Field de seneste to år og smadrede Saints 34-7 i december. I den kamp kastede Drew Brees blot for 147 yards. Men selv om Seahawks’ forsvar er NFLs bedste, sker det næppe igen. Saints har det svært på udebane, men sidste weekends udesejr over Philadelphia Eagles har givet en selvtillid, der vel kun overgås af tørsten efter hævn.

BTs bud: Saints vinder Søren Hygum Hansens bud: Seahawks vinder Tommy Kjærsgaards bud: Seahawks vinder

New England Patriots (seedet 2 i AFC) mod Indianapolis Colts (seedet 5 i AFC). Søndag kl. 2.15 (3+ )

Det eneste af de fire opgør, hvor holdene ikke har mødt hinanden i grundspillet. Det gjorde de i sidste sæson, og her vandt Patriots 59-24. Uanset hvad scoren lyder undervejs, bør du dog se kampen færdig, for de to hold har tidligere i denne sæson vundet efter at have været bagud henholdsvis med 24 og 28 point. Ét er at hente Kansas City Chiefs indendørs, som Colts gjorde i sidste weekend på hjemmebane. Noget andet er at gøre det samme ude mod Patriots i kolde Foxborough.

BTs bud: Patriots vinder Søren Hygum Hansens bud: Patriots vinder Tommy Kjærsgaards bud: Patriots vinder

Carolina Panthers (seedet 2 i NFC) mod San Francisco 49ers (seedet 5 i NFC). I morgen kl. 19.05 (3+)

Der vil blive uddelt flere øretæver end til et gennemsnitligt jysk halbal, når Panthers og 49ers mødes. Da de to hold mødtes i grundspillet, vandt Panthers 10-9 i en defensiv slagudveksling, der blandt andet sendte 49ers’ tight end Vernon Davis ud med en hjernerystelse. Med en frisk Davis og tilbagevendte Michael Crabtree, der ikke var med i første opgør, er 49ers-offensiven anderledes potent denne gang, mens Panthers har døjet med skader til flere profiler.

BTs bud: 49ers vinder Søren Hygum Hansen: Panthers vinder Tommy Kjærsgaard: 49ers vinder

Denver Broncos (seedet 1 i AFC) mod San Diego Chargers (seedet 6 i AFC) Søndag kl. 22.40 (3+)

Mødet mellem Peyton Manning og Philip Rivers sikrer, at de ’gamle<saxo:ch value="226 128 153"/> quarterbacks vil være repræsenteret i konference-finalerne næste søndag. Broncos’ rekordsættende angreb scorede kun under 30 point i tre af 16 kampe. To af gangene var mod Chargers, der endda slog Manning og co. i Denver. I modsætning til det seneste møde har Broncos dog igen wide receiver Wes Welker til rådighed, og det kan vise sig afgørende.

BTs bud: Broncos vinder Søren Hygum Hansens bud: Broncos vinder Tommy Kjærsgaards bud: Broncos vinder

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.