Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Så irriteret var landstræneren på pressemødet

Danmark har slet ikke levet op til de store forventninger, der var til VM-holdet, inden de ramte Qatar. Det er kun blevet til en enkelt sejr over miniputterne fra Saudi-Arabien, og det er langt fra nok for et hold, der som minimum forventes at ramme semifinalen.

Gudmundur Gudmundsson på pressemødet på Hotel Hilton i Doha, Qatar
Gudmundur Gudmundsson på pressemødet på Hotel Hilton i Doha, Qatar

Derfor blev der ved onsdagens pressemøde stillet antydningsvis kritiske spørgsmål til landstræner Gudmundur Gudmundsson, der for første gang ved denne slutrunde viste tænder og bed tilbage på nogle af de emner, som var på dagsordenen.

Således så det ud, da Gudmundur Gudmundsson irriteret svarede på spørgsmål fra salen.

Det ser ud som om, du gerne vil have ham ind igen, og at Niklas siger, at det ikke er nogen god idé. Er det korrekt?

»Nej, jeg snakker med Niklas, og jeg vil ikke sige noget om, hvad jeg taler med spillerne om. Det, synes jeg, bliver mellem mig og Niklas.«

(Gudmundsson understreger med et bestemt blik, at der ikke er mere at komme efter i den sag)

Du siger selv, at du føler, det var en velspillet kamp, men flere af spillerne siger, at de ikke synes, forsvaret fungerer. Hvilke overvejelser gør du omkring...

(Gudmundsson afbryder midt i spørgsmålet og vil ikke tale med om uenigheden i truppen)

»Hvem sagde det? Jeg kan ikke kommentere på det. Jeg har set kampen, og jeg synes, der er mange gode ting. Jeg ved ikke, hvad spillerne har sagt. Så det kan jeg ikke kommentere på.«

Op til VM-turneringen arbejdede I meget med høje backs og lidt mere aggressivt forsvar. Hvad får den hårde dommerlinje af konsekvenser for det, når René Toft nu to gange har fået to hurtige udvisninger?

»Nu har du spurgt mig om de offensive backs nogle gange, og det er en kæmpe misforståelse. Offensive backs betyder ikke, at backs står ude på 15 meter,« siger en tydeligt irriteret Gudmundur Gudmundsson.

Det er jeg med på...

»Nej, det er en utrolig misforståelse, og så snakker man om det altid. Offensive backs betyder for os, at backs i nogle situationer skubber frem. For eksempel når stregen ligger mellem back og midterforsvar. Det er en strategi. Det betyder ikke, at vi står langt fremme hele tiden. Sådan var det heller ikke i går. Vi spillede meget kompakt - måske lidt for defensivt. Vi fik ikke flere udvisninger end tyskerne i går. Det var ikke et problem i går. Vi har ikke været det eneste hold, der har fået udvisninger ved denne turnering, så vi kan ikke blande det sammen med dommerlinjen. Alle hold har oplevet at få to minutter.«

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.