Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Russisk e-mail øger presset på atletikkens øverste chef

IAAF-præsident Sebastian Coe beskyldes for at holde information tilbage for britiske parlamentsmedlemmer.

Sebastian Coe fortalte måske ikke alt, hvad han vidste, da han i december 2014 svarede på spørgsmål fra britiske parlamentarikere omkring korruption og doping i russisk atletik. (Arkivfoto). Reuters/Eric Gaillard
Sebastian Coe fortalte måske ikke alt, hvad han vidste, da han i december 2014 svarede på spørgsmål fra britiske parlamentarikere omkring korruption og doping i russisk atletik. (Arkivfoto). Reuters/Eric Gaillard

London. Atletikkens øverste leder, Sebastian Coe, er kommet i en alvorlig knibe.

Præsidenten for Det Internationale Atletikforbund, IAAF, beskyldes for at holde information tilbage for britiske parlamentsmedlemmer i sagen om statsstyret dopingbedrag i Rusland.

I december 2015 fortalte Coe en komité nedsat af det britiske parlament, at han ikke kendte til en række korruptionsforhold i Rusland, før de blev afsløret i en tysk tv-dokumentar i december 2014.

Af en e-mail, der er dukket op tirsdag, fremgår det dog, at Sebastian Coe fire måneder tidligere blev gjort bekendt med problemerne.

På det tidspunkt - i august 2014 - modtog Coe en e-mail vedrørende den russiske maratonløber Liliya Shobukhova. I mailen hævdes det, at hun blev udsat for pengeafpresning af russiske atletikledere og topfolk fra IAAF.

Til gengæld for penge ville atletiklederne fra Rusland og IAAF skjule, at Shobukhova havde afgivet en eller flere positive dopingprøver.

Formanden for parlamentets komité for kultur, medier og sport, Damian Collins, er ikke tilfreds med Sebastian Coes svar.

- Uanset hvad han kommer op med af undskyldning, så står det klart, at Coe besluttede sig for ikke at dele relevant information om doping med komitéen, siger Collins til BBC.

- Komitéen spurgte ham om hans kendskab til doping og korruption i russisk atletik. Han gav det indtryk i sine svar, at han ikke kendte til specifikke beskyldninger, fortsætter han.

Sebastian Coe har forklaret, at han aldrig åbnede mailen, men i stedet sendte den videre til IAAF's etiske komité.

Efter Liliya Shobukhovas mail voksede sagen sig endnu større, og senere afslørede Det Internationale Antidopingagentur, Wada, statstyret dopingsnyd i russisk sport.

/ritzau/AFP

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.