Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Ronaldos bagland afviser voldtægtshistorie som fiktion: Det er »ulækkert og krænkende«

Der Spiegels historie om fodboldstjernens forlig i en voldtægtssag er fiktion, hævder agentfirmaet Gestifute.

Real Madrids Cristiano Ronaldo befinder sig endnu en gang i skudlinjen, efter at whistleblowerplatformen Football Leaks har lækket en række hemmelige dokumenter. Denne gang drejer det sig om en påstået voldtægt tilbage i 2009. Scanpix/Christof Stache
Real Madrids Cristiano Ronaldo befinder sig endnu en gang i skudlinjen, efter at whistleblowerplatformen Football Leaks har lækket en række hemmelige dokumenter. Denne gang drejer det sig om en påstået voldtægt tilbage i 2009. Scanpix/Christof Stache

Fodboldstjernen Cristiano Ronaldo blev fredag af det tyske magasin Der Spiegel sat i forbindelse med en voldtægt i USA.

Der Spiegel hævder, at Real Madrid-spilleren i 2010 indgik et forlig til 2,6 millioner kroner med en kvinde, der havde anmeldt ham for en voldtægt året forinden i Las Vegas.

Lørdag tilbageviser Ronaldos bagland, agentfirmaet Gestifute, historien.

»Artiklen er ren fiktion,« skriver Gestifute i en meddelelse ifølge goal.com.

»Det påståede offer afviser at stille sig frem og bekræfte anklagen,« lyder det.

Historien er kommet frem via whistleblowerplatform Football Leaks, der har overdraget 18,6 millioner hemmelige kontrakter, mails, regneark og fakturaer til Der Spiegel.

Herefter er materialet blevet delt og undersøgt i samarbejde med 11 andre medier i netværket European Investigate Collaborations, herunder den danske avis Politiken.

Gestifute stiller spørgsmålstegn ved ægtheden af en række emails og et brev, som det påståede voldtægtsoffer skulle have sendt til Cristiano Ronaldo. Ifølge Gestifute har Ronaldo aldrig modtaget brevet.

Agentfirmaet mener også, at Der Spiegel baserer sin historie om Ronaldo på dokumenter uden underskrifter.

Det står samtidig klart, at Gestifute og Ronaldo er parat til at gå langt for at få renset fodboldspillerens navn.

»Beskyldningerne i Der Spiegel er falske, og Cristiano Ronaldo vil reagere med alt, hvad der står i hans magt.«

»En beskyldning om voldtægt er ulækker og krænkende. Han vil ikke tillade, at dette skal klæbe til hans ry,« lyder det fra agentfirmaet.

Ronaldo var 24 år i sommeren 2009. Netop den sommer skiftede han fra Manchester United til Real Madrid.

Superstjernens navn har tidligere været nævnt i forbindelse med Football Leaks.

I december kom det frem, at fodboldspilleren angiveligt havde skjult næsten en milliard kroner i skattely på De Britiske Jomfruøer.

Ronaldo afviste anklagerne og fremlagde dokumenter i et forsøg på at bevise sin uskyld.

/ritzau/

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.