Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Rideforbund boykotter De Forenede Arabiske Emirater

Distanceridningskonkurrencer i De Forenede Arabiske Emirater bliver uden dansk deltagelse.

Danske distanceryttere og -heste får ikke lov til at konkurrere i distanceridning i De Forenede Arabiske Emirater på grund af landets forhold til hestevelfærd.

Det oplyser Dansk Ride Forbund tirsdag i en pressemeddelelse.

- Hestevelfærd er et kerneområde for Dansk Ride Forbund, og hvis der kan stilles spørgsmålstegn ved hestens velfærd, vil vi ikke deltage.

- Inden for de seneste fire uger har syv heste mistet livet ved distancekonkurrencer i De Forenede Arabiske Emirater.

- Vi vurderer, at forholdene omkring stævner er så risikable i forhold til hestevelfærden, at vi ikke længere vil sende danske ryttere og heste til distancestævner i De Forenede Arabiske Emirater, lyder det fra rideforbundet.

Forbundet skriver, at forholdene gennem flere år har været stærkt kritiseret. Blandt andet er der foregået uetisk brug af medicin, og flere heste er blevet presset til mere, end de har kunnet holde til, lyder anklagen.

Det er bestyrelsen i Dansk Ride Forbund, der har taget beslutningen om at boykotte konkurrencer i De Forenede Arabiske Emirater. Eliteudvalget for distanceridning bakker op om forslaget.

Distanceridning er en disciplin, hvor man afprøver hestens og rytterens udholdenhed ved ridning over lange distancer i skiftende terræn.

Ifølge Dansk Ride Forbund er Det Internationale Rideforbund (FEI) opmærksom på forholdene, som FEI vil forsøge at få rettet op på.

/ritzau/

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.