Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Rhein-Neckar Löwen skal spille to håndboldkampe samme dag

De tyske mestre er 24. marts sat til at spille kamp i både Champions League og Bundesligaen.

Nikolaj Jacobsens Rhein-Neckar Löwen-hold er blevet programsat til at spille to kampe 24. marts. Scanpix/Liselotte Sabroe/arkiv
Nikolaj Jacobsens Rhein-Neckar Löwen-hold er blevet programsat til at spille to kampe 24. marts. Scanpix/Liselotte Sabroe/arkiv

Mannheim. 24. marts bliver en travl dag i håndboldklubben Rhein-Neckar Löwen, hvor Danmarks landstræner, Nikolaj Jacobsen, er cheftræner, og landsholdets Mads Mensah Larsen spiller.

Klokken 16 spiller de tyske håndboldmestre mod polske Kielce i den første kamp i ottendedelsfinalen i Champions League. Og samme dag klokken 18.10 spiller Rhein-Neckar Löwen mod THW Kiel i et topopgør i Bundesligaen i Tyskland.

Sådan ser det i hvert fald ud lige nu, efter at Det Europæiske Håndbold Forbund (EHF) har valgt at placere Champions League-kampen samme dag, hvor Rhein-Neckar Löwen møder Kiel.

- Terminskaosset i håndbold har nået et nyt, trist højdepunkt, konstaterer Rhein-Neckar Löwen i en længere artikel på klubbens hjemmeside.

Kampen mod Kiel bliver sendt på tv-stationerne ARD og Sky og er en del af tv-aftalen i Bundesligaen.

Rhein-Neckar Löwen har tænkt sig at overholde den aftale, meddeler klubben.

Den tyske klub og EHF har været i dialog om, hvordan man kunne undgå at få kampene til at ligge oveni hinanden.

EHF tilbød Rhein-Neckar Löwen, at klubben kunne afgive sin hjemmebanefordel i returkampen i Champions League.

Det valgte Rhein-Neckar Löwen at sige nej til.

- Vores hold har gennem 14 kampe i gruppespillet kæmpet sig vej til udgangssituationen (hjemmebane i returkampen, red.) i ottendedelsfinalen i Champions League.

- Vi vil ikke afgive vores hjemmebanefordel i returkampen og planlægger derfor at spille returkampen mod Kielce 1. april i SAP Arena, siger Rhein-Neckar Löwens forretningsfører, Jennifer Kettemann, til klubbens hjemmeside.

Tidligere i denne sæson var Rhein-Neckar Löwen også ramt af kaos om kampterminer.

11. november sidste år spillede klubben ude mod Leipzig i Bundesligaen, og cirka 24 timer senere spillede holdet ude mod FC Barcelona i Champions League-gruppespillet.

Ved den lejlighed lykkedes det faktisk for Nikolaj Jacobsens mandskab at vinde i Leipzig og dernæst hente et uafgjort resultat i Barcelona.

Sådan kan det af logiske årsager ikke blive denne gang, eftersom kampen mod Kiel går i gang, kort tid efter at kampen mod Kielce er færdigspillet.

Og Rhein-Neckar Löwen har klart Bundesligaen som førsteprioritet, fastslår Jennifer Kettemann.

- Efter dette kan vi ikke gøre andet end at sende vores andethold til Polen.

- Vi er bevidst om, at det dermed ikke bliver en sportsligt fair konkurrence i ottendedelsfinalen mellem Kielce og Rhein-Neckar Löwen.

- Det vil især skade konkurrencen og omdømmet for Champions League, siger hun.

/ritzau/

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.