Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Redaktører: Landsholdskonflikt forpester fodboldklimaet

Ballade mellem DBU og spillerne er endnu et tegn på et forpestet forhold, mener Ekstra Bladets sportsredaktør.

København. Konflikten mellem DBU og Spillerforeningen om gamle sponsoraftaler er blot endnu et spadestik i den dybe kløft mellem de to.

Sådan lyder udmeldingen fra Allan Olsen, sportsredaktør på Ekstra Bladet, efter Spillerforeningen og Dansk Boldspil-Union, DBU, på ny er kollideret som følge af økonomiske mellemværender.

Spillerforeningen mener, at DBU skylder spillerne godt tre millioner kroner som en del af sponsoraftaler med Dong og Arla i perioden fra 2004 til 2011.

Foreningen har varslet en stævning mod unionen på 2.975.000 kroner plus renter. DBU mener ikke, at der er hold i de økonomiske krav.

Allan Olsen ser den nye konflikt som noget, der forværrer det "i forvejen iskolde forhold" mellem de to parter.

- Det er endnu et bevis på, hvor forpestet samarbejdet mellem DBU og Spillerforeningen er, siger han.

Redaktøren kalder det fint og godt, at Spillerforeningen kæmper spillernes sag i forhold til DBU.

- Men omvendt synes jeg, at denne her sag er på kanten og måske en anelse usmagelig. Man går efter alle sager, uanset hvor små de er, siger han.

Konflikten kommer i kølvandet på en række sager, der har udspillet sig på det seneste.

I 2015 tabte DBU en tilsvarende konflikt og betalte et lignende beløb til spillerne i en voldgiftssag. Desuden langede landsholdsspillere for nylig ud efter unionen for blandt andet dårlig kost og behandlingsmuligheder.

Set i det lys er forholdet mellem DBU og landsholdsspillerne dårligere nu, end det var sidste år, mener Troels Bager, der er chefredaktør på Tipsbladet.

- Det her er én konflikt ud af mange gennem snart 15 år. Forholdet mellem dem har ikke været så dårligt i årevis, siger han.

- Det kommer ikke til at forskønne befolkningens opfattelse af det danske landshold, siger Troels Bager, der bliver bakket op af Allan Olsen.

- Folk må være dødtrætte af at høre om elendige sager om DBU, siger han.

/ritzau/

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.