Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Rasmussens vidneudsagn fælder belgisk læge

Nu får det konsekvenser, at Michael Rasmussen har vidnet mod forskellige parter inden for cykelsporten. Geert Leinders, tidligere læge på Rabobank-holdet, har fået en livstidskarantæne.

Det oplyser Danmarks Idrætsforbund og den amerikanske antidopingorganisation, USADA, i to pressemeddelelser.

Michael Rasmussens har sammen med Levi Leipheimer og enkelte andre cykelryttere fortalt om deres fortid med den belgiske læge, og det resulterer altså nu i en karantæne. Michael Rasmussen har beskrevet sine dopingsamtaler med lægen, og han har også fortalt, hvordan Geert Leinders skaffede ham de nødvendige dopingstoffer.

Geert Leinders blev fyret af det britiske Sky-hold i 2012. Siden har han ikke arbejdet inden for cykelsporten.

Direktør i Anti Doping Danmark, Lone Hansen, glæder sig over, at den tidligere Rabobank-læge har fået karantæne.

»Udøveres vidneudsagn og samarbejde med antidopingmyndighederne kan spille en vigtig og stærk rolle i efterforskningsarbejdet, og i denne sag var Michael Rasmussens samarbejde og vidneudsagn væsentligt for udfaldet,« siger Lone Hansen.

Hun fortsætter:

»Denne sag var en vigtig mulighed for ADD for at samarbejde med vores samarbejdspartnere i USADA og de hollandske antidopingmyndigheder for at forfølge brugen af doping i cykling, og vi ved, at fortsat globalt samarbejde er den eneste måde at sikre lige vilkår for alle atleter i alle idrætsgrene,« siger Lone Hansen.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.