Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Presset dansk landstræner smuttede fra pressemøde for at forberede sig

Gudmundur Gudmundsson hastede videre fra søndagens pressemøde for at se video af Island.
Gudmundur Gudmundsson hastede videre fra søndagens pressemøde for at se video af Island.

Gudmundur Gudmundsson understregede på søndagens pressemøde i Qatar, at det er nye tider under ham som landstræner for det danske herrelandshold.

DHFs pressechef Finn Tage Jensen kaldte selv Danmarks pressemøde, efter holdets sejr lørdag mod Polen, for 'utraditionelt'. Landstræneren havde nemlig bedt om at blive fritaget for den normale omgang en-til-en-interview med de medrejsende medier søndag formiddag.

Det var ellers noget, som hans forgænger Ulrik Wilbek altid blev hængende til, indtil seancen var overstået, og alle journalisterne havde fået stillet deres utømmelige spørgelyst. Men det er der lavet om på nu.

Det varslede DHF allerede lørdag aften i en pressemeddelelse.

»Gudmundur Gudmundsson vil som vanligt åbne pressemødet med sine statements. Herefter vil han udelukkende besvare spørgsmål i plenum, hvorefter han forlader mødet,« stod der blandt andet.

På pressemødet søndag morgen i Qatar uddybede Gudmundur Gudmundsson, hvorfor han valgte at smutte forholdsvis hurtigt. Tiden til forberedelse er meget presset, lød forklaringen.

»Det har at gøre med tiden. Det er sådan, at vi spillede meget sent i aftes (lørdag, red.). Jeg arbejdede til klokken fire i nat for at se på vores kamp og modstandernes kamp. Nu skal jeg så forberede en strategi og måske små ændringer, og jeg har meget begrænset tid. Så jeg synes, at det er den rigtige måde at gøre det på nu,« sagde Gudmundur Gudmundsson.

Landstræneren understregede dog, at formen på det danske pressemøde ikke nødvendigvis også bliver sådan fremover. Årsagen var i denne omgang, at holdet først meget sent fandt ud af, hvem modstanderen i 1/8-finalen ville blive. Og derfor skal valget om ikke at give solo-interview for så vidt ikke ses sådan, at han har indført mere lukkethed om holdet end tidligere.

Selvom han herefter forlod mødelokalet på holdets hotel for at lægge sin plan før Danmarks 1/8-finale mandag mod Island, nåede Gudmundur Gudmundsson at glæde sig over sit holds indsats mod Polen.

»Jeg var meget glad for kampen, og jeg var tilfreds med både forsvaret og angrebet. Det så fornuftigt ud på alle områder, og jeg var glad for, at jeg kunne spille med så mange spillere,« sagde han.

Mandag gælder det så opgøret mod landstrænerens hjemland. En modstander, Danmark de seneste år har spillet flere tætte kampe mod, men som i denne VM-turnering har tabt stort, men også spillet uafgjort med favoritterne fra Frankrig.

»Det har været lidt forskelligt, hvordan de har spillet. De har haft nogle mindre gode kampe, men også nogle meget gode kampe. Jeg kender jo holdet rimeligt godt, og jeg ved, hvad de kan. Det er en farlig modstander,« konkluderede Gudmundur Gudmundsson.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.