Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Politiet oplever mindre ballade i dansk fodbold

Det er ifølge Rigspolitiet blevet mere sikkert at gå til fodbold. FCK og Brøndbys fans volder dog problemer.

Arkiv: Brøndby IFs fans under Alka Superliga-kampen mellem FC København og Brøndby i Parken i København, søndag den 5. november 2017. Brøndby IF vandt 0-1.. (Foto: Mads Claus Rasmussen/Scanpix 2017)
Arkiv: Brøndby IFs fans under Alka Superliga-kampen mellem FC København og Brøndby i Parken i København, søndag den 5. november 2017. Brøndby IF vandt 0-1.. (Foto: Mads Claus Rasmussen/Scanpix 2017)

Der er generelt mindre og mindre ballede blandt tilskuerne i dansk fodbold.

Rigspolitiet oplyser, at man for godt ti år siden foretog 2,8 anholdelser i gennemsnit per kamp i Superligaen.

I de seneste to sæsoner er antallet faldet til 0,3 anholdelser i gennemsnit per kamp.

Vicepolitiinspektør ved Rigspolitiet Benny Øchkenholt peger på, at politiet i dag har et godt samarbejde med de danske fodboldklubber og en konstruktiv dialog med forskellige fangrupperinger.

»Vi er meget tilfredse med udviklingen.«

»Der er stadig et par enkelte holds fangrupper, som volder problemer indimellem, men det går helt sikkert den rigtige vej,« siger Benny Øchkenholt i en pressemeddelelse.

I sidste sæson blev der anholdt 85 personer i forbindelse med 198 kampe i Superligaen.

Kampene mellem FC København og Brøndby volder dog store problemer.

Det kom til udtryk i et opgør i Superligaen 6. august og i pokalfinalen, hvor politiet sigtede 35 tilskuere for blandt andet grov vold, røveri og maskering.

»Heldigvis er det efterhånden meget sjældent, at vi ser den slags, men lige netop med disse to klubber, som har så store fanskarer, er der altså fortsat problemer.«

»Det er en skam, og det kaster et dårligt lys over de andre fans, som bare gerne vil nyde en god fodboldkamp,« siger Benny Øchkenholt

Politiet foretog ingen anholdelser i sidste sæson i landets næstbedste fodboldrække. Det samme gjorde sig gældende i forbindelse med Danmarks landskampe.

/ritzau/

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.