Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Politiet efterforsker lurersag på løbelandshold

En leder fra det danske orienteringslandshold er under efterforskning, oplyser Østjyllands Politi.

København. Østjyllands Politi oplyser, at man har indledt en efterforskning mod en leder fra det danske landshold i orienteringsløb. Lederen blev anmeldt til politiet i maj, da det kom frem, at flere løbere var blevet beluret via skjulte kameraer.

- Jeg kan oplyse, at sagen er under efterforskning, siger kommunikationsmedarbejder Marianne Morgen.

Orienteringsforbundet oplyste i maj, at det havde anmeldt lederen til politiet. Det skete, mens de danske orienteringsløbere var til EM i Tjekkiet.

En politianmeldelse kan resultere i to udfald. Enten kan sagen blive afvist, eller også kan der blive indledt en efterforskning.

I sagen om løbelederen har man altså vurderet, at der var så meget kød på, at det er endt med det sidste.

Østjyllands Politi ønsker ikke at oplyse, hvorvidt der er rejst sigtelse mod idrætslederen.

Hos Danmarks Idræts-Forbund (DIF) har specialkonsulent Jan Darfelt tidligere oplyst, at kameraet, der angiveligt tilhører lederen, har optaget de kvindelige udøvere, mens de gik i bad og i seng.

- Vi har fået oplyst, at en leder, der har været i orienteringsforbundet i mange år, angiveligt har lagt en usb-pind med et kamera i, som har optaget billeder af de aktive, når de går i seng og i bad og sådan nogle ting, sagde han i forbindelse med, at sagen kom frem.

- Det bliver opdaget ved, at en af landstrænerne genkender det her kamera. Da han har set det tidligere, undrer han sig. Man undersøger det derfor nærmere og finder billeder af aktive og personen selv, lød det fra Jan Darfelt dengang.

Ifølge specialkonsulenten afslører kameraet, hvem ejeren er. Da den pågældende leder blev konfronteret med billederne, skulle han også have erkendt, at det var hans værk.

- Vi har en mistanke om, at det har stået på i længere tid. Men det ved vi ikke med sikkerhed, sagde Jan Darfelt dengang.

/ritzau/

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.