Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Pinligt, ydmygende og ynkeligt: Engelske aviser slagter landshold efter EM-exit

Det har givet genklang i fodboldverdenen, at debuttanterne fra Island mandag slog de engelske fodboldgiganter ud af EM. I et England, der i forvejen er hårdt prøvet ovenpå Brexit, er der ingen nåde i medierne efter nederlaget.

Det ikke ligefrem roser, som spillerne får.
Det ikke ligefrem roser, som spillerne får.

Det er bestemt ikke lutter lagkage at være englænder i disse dage.

Ikke nok med, at vores naboer på den anden side af Nordsøen har fået klø for at ville melde sig ud af EU, så må englænderne nu også vinke farvel til EM-slutrunden i fodbold. Det sker efter, at briterne til de flestes overraskelse mandag tabte 2-1 til debuttanterne fra Island.

Gårsdagens resultat har fået den engelske sportspresse til at slagte landstræner Roy Hodgson og resten af landsholdet. Og det virker heller ikke til, at aviserne er kede af at miste Hodgson, der sagde op efter nederlaget, som landstræner.

Herunder kan du se et lille udvalg af, hvordan de engelske aviser angriber landsholdets præstation i tirsdagens aviser:

»Englands største ydmygelse«

2-1-nederlaget til Island er ifølge den toneangivende avis The Telegraph »Englands største ydmygelse«.

»Hodgson siger op kort tid efter holdet lider pinligt nederlag til miniput-nation,« står der blandt andet i avisens dækning.

Også hos tabloid-mediet Daily Mail bliver der delt ørefigner ud. Her bliver landsholdet omtalt som »tabere« skrevet med store bogstaver. Hertil følger teksten:

»Englands kedelige fodboldmillionære ydmyget af miniput-nation.«

Exit fra både EU og EM på en uge

Også The Sun taler med store bogstaver og kalder Roy Hodgsons exit for en ynkelig fiasko.

»Roy Hodgson stopper i skam efter det mest ydmygende nederlag I Englands historie,« lyder det fra avisen.

Flere af de engelske medier har desuden koblet landets fodbold-exit fra EM med Storbritanniens nej til EU-samarbejdet i sidste uge. Blandt de medier er den anerkendte The Independent.

»Ud-tænkt

Ud-kæmpet

Ude af Europa

Uden job

Hodgson siger op med det samme, efter England lider det værste nederlag i 66 år til Island,« skriver avisen.

Også avisen Metro tæsker løs på det engelske landshold, som avisen havde højere forventninger til, og stiller spørgsmål ved, om den ellers så stolte fodboldtradition i England er ved at være fortid, nu hvor landet blev »ydmyget af vikingerne fra Island«.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.